ВИЕТНАМ – Двама християни брутално нападнати

7

Брат Нгуен Хонг Куанг е бил сериозно ранен, когато гангстери нападнаха него и един негов съработник, също презвитер, посред бял ден този уикенд.

Двамата наши братя бяха бити в областта на главата с тухли и камъни в неделния следобед, на около 500 метра от техния библейски колеж в северната част на град Хо Ши Мин. Нападателите са продължили да ритат двамата след като те паднали на земята. От контакти на Release научаваме, че брат Куанг, чиито травми са по-тежки от тези на другия пострадал, е със счупен нос, счупени ребра и наранявания по лицето, повреди на зъбите и челюстта. Знае се, че болките му са много силни. Служение към Release покрива разходите по болничното лечение на брат Куанг. Пасторът е бил нападан няколко пъти и преди, обаче последното нападение е най-бруталното досега. През ноември полицията и „наети гангстери“ нападнаха неговия християнски център и задържаха няколко християни заради това, че нямат документи за самоличност, които по-рано са били конфискувани от властите (съобщение от 18.11.14.). Полицията все още не е извършила арести във връзка с последния инцидент.

  • Молете се Бог да изцели брат Куанг и неговия колега по чудотворен начин. Молете се тяхната надежда в Бога да поднови силата им.
  • Помолете Бог да укрепи вярата на останалите християни от събранието, така че те да разпространяват благовестието с ново дръзновение. Молете се техните противници да познаят Христос.

7 thoughts on “ВИЕТНАМ – Двама християни брутално нападнати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.