Църкви, засегнати от ужасяващи атаки в Индонезия

0

   Братята и сестрите ни в Индонезия спешно се нуждаят от молитва – след като семейство с деца започнало самоубийствени нападения срещу три църкви в град Сурабая в неделя.
Смята се, че жена се е взривила заедно с двете си дъщери в нападение срещу църква. Само след броени минути съпругът й вкарал колата си в друга, а техните тийнейджъри взели мотори и взривили бомба в третата. Най-младият от децата бил на девет.
Най-малко 13 души загинали и повече от 40 други били ранени при трите нападения. Нашите сътрудници съобщават, че един човек, който е загубил както сина си, така и съпругата си, е в критично състояние.
Моля, молете се за всички, които са ранени или в траур в Сурабая, след нападения в неделя.
   Нападенията бяха насрочени, за да съвпаднат с неделните събирания и се случиха в рамките на десет минути едно от друго. Ислямската държава оттогава пое отговорността за случилото се.
При второ нападение понеделник сутрин 5-членно семейство, включително осемгодишно дете, извършиха бомбена атака срещу полицейски участък в Сурабая и убиха най-малко четирима души. Смята се, че детето е оцеляло.

* Молим ви, помолете Бог да утеши и изцели оцелелите и опечалените: Благодарете Му, че Той е близо до тези, които Го търсят (Псалм 34:18).
* Молете се ислямистките бойци в Индонезия да се уморят от кръвопролитията и се отвратят от смъртоносния култ, към който са се присъединили. Помолете Бог да им даде глад за нов живот и да намерят този нов живот в Него.
* Молете се, правителството да се съобрази с призивите за по-голяма сигурност в църквите, въпреки тревожното нарастване на войнствената активност в Индонезия през последните години.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Молим ви, продължете да се молите за нашата сестра от Иран, Шамирам Исави Кхабизе, която беше в съда миналата седмица за разглеждане на обжалване. Шамарам обжалва петгодишната си присъда, а съпругът й, Виктор Бет Тамраз, обжалва десетгодишната си присъда. По-късно се очаква допълнително изслушване за обжалването на Шамирам.

Молим ви, помнете и нашия брат от Америка – Андрю Брънсън, който е подсъдим в Турция и е изправен пред сериозни обвинения, включително терористични връзки. На изслушването миналата седмица много местни църковни ръководители, както и американски официални лица, присъстваха, за да чуят Андрю и неговия адвокат да дават „много силна и ясно изразена“ защита. Следващото заседание е насрочено за 18 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.