КИТАЙ – Протестът на вярващи бе потушен с юмруци

0

Наши братя и сестри в северен Китай станаха жертва на двойна несправедливост – разрушават църквата им, а когато протестираха срещу това, бяха пребити.

Няколко християни се нуждаеха от болнични грижи, след като наети биячи ги нападнаха, защото се съпротивляват на разрушаването на сградата на църквата им в провинция Хебей. Молете се за нашите братя и сестри от тази църква, особено за тези, които бяха тежко ранени при нападението. Един от презвитерите на църквата, която е официално регистрирана, разказва, че християните са били склонни да приемат първоначалното предложение на властите да преместят църквата на друго място и да продадат земята на строителни предприемачи. Само че предложената компенсация била едва малка част от стойността на сградата – затова от църквата трябвало да откажат да подпишат споразумението. Междувременно китайските власти отказаха медицинско лечение на нашата сестра Хуанг Ян – изглежда причината за това е сътрудничеството й с изтъкнати християни и защитници на човешките права. Хуанг Ян, която е помагала на много затворници на съвестта, получи спонтанен аборт и двата пъти, когато властите я пребиха – през 2010 и 2012 г. Освен това през 2015 г. тя бе вкарана в затвора по фалшиви обвинения, където беше окована във вериги. Сега се намира на тайно, безопасно място в очакване на лечение. Сътрудниците на Release в Китай China Aid спешно събират дарения за нея. Също така в северозападната провинция Ксинджянг християнката Ма Хичао получи 3-годишна присъда просто защото провеждаше библейско изучаване.

  • Молете се членовете на църквата в Хебей да получат справедливост в борбата им срещу опитите да бъдат ограбени и оставени без дом.
  • Издигнете пред Бог сестра Хуанг Ян и се молете да получи необходимото лечение. Благодарете Му за нейната смелост и постоянство.
  • Молете се Ма Хичао да може да продължи библейските изучавания в затвора и да доведе мнозина други до Христа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.