ШРИ ЛАНКА – Презвитери стават мишена на властите

3

В област Ратнапура държавните служители са поискали от презвитера на църква в Нивитхигала да регистрира църквата си – въпреки че според закона не е длъжен да го направи. Според хората от църквата будистките монаси оказват натиск върху властите да предприемат действия срещу тях.

Партньори на Release съобщават, че презвитер в Падука, област Коломбо, едва не е бил ранен, когато един селянин се опитал да го пребие с дървен прът. Презвитерът успял да потърси убежище в своята църква. По-рано, отново в Ратнапура, полицията прекъсна рождественото събиране в християнски център в Балангода и насилствено отведе презвитера в участъка. След това той бе обвинен в отказ да се съгласи с по-ранни официални искания всички богослужебни дейности да бъдат прекратени. Той ще бъде съден през май. Президентът на Шри Ланка Маитхрипала Сирисена дойде на власт на 8 януари. В своя предизборен манифест той обеща да предприеме действия за насърчаване на религиозната свобода и увеличаване на верската търпимост.

* Молете се за все по-голямо единство сред християните в Шри Ланка и за това те да намерят сили в Господ.
* Молете се Бог да дава мъдрост на президента Сирисена и министрите в неговото коалиционно правителство. Освен това се молете той да спази обещанията от манифеста си да отстоява религиозната свобода.

3 thoughts on “ШРИ ЛАНКА – Презвитери стават мишена на властите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.