Над 3000 студенти приемат Христос на стадион в Оклахома

0

Над 30 000 души изпълниха стадиона на Университета на Оклахома (OU) през изминалия уикенд, за да присъстват на мероприятието „Напълнете стадиона“ (FTS). Смята се, че събитието е най-голямото водено от студенти, на което САЩ са били свиде…

Над 3000 студенти приемат Христос на стадион в Оклахома

Над 3000 студенти приемат Христос на стадион в Оклахома

Над 3000 студенти приемат Христос на стадион в Оклахома
Над 30 000 души изпълниха стадиона на Университета на Оклахома (OU) през изминалия уикенд, за да присъстват на мероприятието „Напълнете стадиона“ (FTS). Смята се, че събитието е най-голямото водено от студенти, на което САЩ са били свидетели. FTS включва и музикални изпълнители, участници в хвалението, сред които носителите на наградата "Грами", Рапърът Чанс, Чандлър Мур и Кари Джоуб.

 

Събитието се случва, след като група студенти от OU се свързват с основателя на християнското движение Pulse и евангелизатор Ник Хол миналата година и споделят визията, която имат. Те мечтаят да достигнат до приятелите и връстниците си с евангелието на Исус Христос.

 

Хол споделя пред християнската медия Church Leaders, че FTS е резултат от мечтата на тези студенти да напълнят емблематичния стадион на своя кампус с хора, за да могат да чуят Благата вест за Христос. „Сърцата им копнееха да видят как приятелите им идват при Исус и Го приемат за Спасител и Господ в живота си“, казва той.

 

Хол казва, че молбата на студентите да използват стадиона е била отхвърлена многократно, но това не ги е спряло да направят това, което Бог е вложил в сърцата им, В крайна сметка университетът е удовлетворил молбата им. Благодарение на упоритостта на студентите над 3200 души откликват на призива на евангелието във FTS в събота и приемат Христос за свой спасител след посланието на Хол.

 

Източник: Church Leaders

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.