Арестуваният пастир Анатолий отива на съд

1
Арестуваният пастир Анатолий отива на съд

Арестуваният пастир Анатолий отива на съд

Арестуваният пастир Анатолий отива на съд за водене на „незаконно поклонение“!

Много църкви в източна Украйна са престанали да се събират, след като руснаците подкрепили забраняването на църковните събирания.
Лидерите на бунтовниците в самопровъзгласената Луганска народна република, иззети от Украйна през 2014 г., обявиха за незаконни всички нерегистрирани религиозни групи. Всички молби от протестантските, адвентните и петдесятните църкви са отхвърлени: 48-те баптистки църкви в региона не са законно регистрирани.

Молим ви, молете се за нашите братя и сестри в Украйна, докато те ще могат да се събират.
Баптистките ръководители казват, че спазват забраната, защото се страхуват, че службите им ще бъдат нападнати или те ще бъдат арестувани. Други църкви също са затворени и някои пастори са напуснали региона. Местните християни вярват, че са под наблюдение.
Вече някои баптистки ръководители са били обект на преследване. Пастир Анатолий изправен пред съда за водене на „незаконно поклонение“, след като бунтовническите бойци нахлули миналия месец в църквата „Път на спасението“ в Луганск. Бойци казват, че са открили забранена „екстремистка“ литература в църквата – местните християни казват, че е била подхвърлена.

Поддържаните от Русия бунтовници контролират около една трета от украйнската област Луганск и около половината от съседния Донецк.

* Помолете Бог да даде мъдрост и сила на църковните ръководители в Луганската област.
* Молете се християните в района да намерят алтернативни начини да се срещнат и да имат общение.
* Благодарете на Бога, че управлението на този регион – и на целия свят – е на Неговите рамене и че „във всичко Бог съдейства за доброто на онези, които Го обичат“ (Римляни 8:28).

(Източник: Форум 18)

1 thought on “Арестуваният пастир Анатолий отива на съд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.