Индия – Група християни пребити от полицията

Молете се за група християни, за които беше съобщено, че са задържани неправомерно по време на пътуване до северозападна Индия и след това са бити от полицията. Няколко човека от групата са с тежки кръвонасядания, след като полицията в Джайпур ги би по дланите с тояги, съобщи групата по човешките права, която съдейства за тяхното освобождение. От Народния съюз за граждански свободи казаха, че християните са били освободени едва след като от съюза са се намесили и са убедили висшите длъжностни лица в щата Раджастан да разрешат тяхното освобождение. На християните било наредено незабавно да напуснат града. Брат Стивън Радж, който е начело на християнски работен екип от църква в Хидерабад, разказа, че са били в Джайпур едва от няколко часа, когато са били арестувани. Намерението им било да проповядват и да разпространяват християнска литература, но когато хиндуистките националисти разбрали какви са плановете им, се обадили в полицията. Миналата сряда хиндуистките екстремисти нахлуха по време на молитвено събрание в къща в село Халдад в щата Мадхя Прадеш. Двама християни бяха обвинени, че чрез измама са убеждавали бедни хора да сменят вярата си, и бяха арестувани.

  • Помолете Бог да даде на брат Стивън и неговите братя и сестри нова и непоколебима решителност да споделят благовестието въпреки силната опозиция. Освен това се молете и за двамата християни, арестувани в Мадхя Прадеш.
  • Продължавайте да се молите за църквата в Индия. Християните в много области са подложени на все по-голям натиск заради политическото утвърждаване на хиндуисткия национализъм.

Новини: Благодарим ви за молитвите за брат Виктор Бет-Тамарз от Иран, който беше освободен от затвора Евин в Техеран. Виктор беше арестуван в дома си в Рудехен в деня след Рождество Христово (съобщение от 05.01). Той беше един от 15-те християни, задържани при нападението, но само той и още двама бяха хвърлени в затвора. Другите двама – известни под имената Амин и Кавиян – бяха освободени под гаранция още преди месец. Освобождението на брат Виктор е условно; семейството му трябваше да представи нотариални актове за собственост, за да изпълни условията за освобождаване под гаранция. Молете се за здравето на Виктор – според сведенията той се чувства отпаднал и има затруднения с дишането. Молете се обвиненията срещу тримата мъже да бъдат свалени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.