Индия – Група християни пребити от полицията

0

Молете се за група християни, за които беше съобщено, че са задържани неправомерно по време на пътуване до северозападна Индия и след това са бити от полицията. Няколко човека от групата са с тежки кръвонасядания, след като полицията в Джайпур ги би по дланите с тояги, съобщи групата по човешките права, която съдейства за тяхното освобождение. От Народния съюз за граждански свободи казаха, че християните са били освободени едва след като от съюза са се намесили и са убедили висшите длъжностни лица в щата Раджастан да разрешат тяхното освобождение. На християните било наредено незабавно да напуснат града. Брат Стивън Радж, който е начело на християнски работен екип от църква в Хидерабад, разказа, че са били в Джайпур едва от няколко часа, когато са били арестувани. Намерението им било да проповядват и да разпространяват християнска литература, но когато хиндуистките националисти разбрали какви са плановете им, се обадили в полицията. Миналата сряда хиндуистките екстремисти нахлуха по време на молитвено събрание в къща в село Халдад в щата Мадхя Прадеш. Двама християни бяха обвинени, че чрез измама са убеждавали бедни хора да сменят вярата си, и бяха арестувани.

  • Помолете Бог да даде на брат Стивън и неговите братя и сестри нова и непоколебима решителност да споделят благовестието въпреки силната опозиция. Освен това се молете и за двамата християни, арестувани в Мадхя Прадеш.
  • Продължавайте да се молите за църквата в Индия. Християните в много области са подложени на все по-голям натиск заради политическото утвърждаване на хиндуисткия национализъм.

Новини: Благодарим ви за молитвите за брат Виктор Бет-Тамарз от Иран, който беше освободен от затвора Евин в Техеран. Виктор беше арестуван в дома си в Рудехен в деня след Рождество Христово (съобщение от 05.01). Той беше един от 15-те християни, задържани при нападението, но само той и още двама бяха хвърлени в затвора. Другите двама – известни под имената Амин и Кавиян – бяха освободени под гаранция още преди месец. Освобождението на брат Виктор е условно; семейството му трябваше да представи нотариални актове за собственост, за да изпълни условията за освобождаване под гаранция. Молете се за здравето на Виктор – според сведенията той се чувства отпаднал и има затруднения с дишането. Молете се обвиненията срещу тримата мъже да бъдат свалени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.