ЕГИПЕТ – Правната битка на Мохамед Хегази завърши: Мохамед Хегази…

5

ЕГИПЕТ – Правната битка на Мохамед Хегази завърши: Мохамед Хегази се бори с египетските съдилища в продължение на 9 години за това да бъде официално признат за християнин. Битката му завърши – с явното решение да се върне към исляма.

Молете се за Мохамед, който претърпя безмилостно гонение, защото се опита да промени вероизповеданието на личната си карта на „християнин“. Той обяви връщането си към исляма във видео, качено в ютуб миналата седмица.

34-годишният Мохамед периодично е в затвора от декември 2013 насам, по обвинения в „протестиране без разрешение“ и „оклеветяване на религията“. На 29 юни съдът най-сетне разпореди той да бъде пуснат под гаранция, но отне още цял месец, докато бъде освободен – адвокатът му, Карам Гобриал, беше умишлено впримчен в административни формалности, а Мохамед беше местен в няколко различни полицейски участъка. Във видеото си в ютуб той прави Шахада, ислямската изповед на вярата, и след това дава очевидно добре отрепетирано изявление: „Казвам това напълно по свободна воля. Не съм държан от никаква агенция, нито пък съм под какъвто и да бил натиск.“

Мохамед Хегази промени името си на Бишой Армия Булос, след като стана християнин на 16 г. Бил е в затвора два пъти, където редовно е изтезаван и бит, а семейството му е било принудено да се укрива. Изпълнителният директор на Release Пол Робинсън казва: „Трябва да се молим за Мохамед Хегази. Не знаем през какво е преминал напоследък, освен всичко друго, което е претърпял след обръщането си към християнството. Бог знае сърцето му.“

Молете се Мохамед и семейството му да знаят, че Богът на любовта и милостта никога няма да ги остави и няма да ги забрави. Молете се Мохамед да намери мир и покой.
Молете се всички висящи обвинения срещу Мохамед да бъдат свалени. Адвокатът му казва, че те никога не е трябвало да бъдат повдигани.
Молете се за адвоката на Мохамед, Карам Гобриал, който също плати висока цена заради защитата на клиента си. Молете се Бог да укрепява и закриля и него.
Молете се за нашите братя и сестри в Египет. Нека те не бъдат сломени от тормоза и гоненията, а да стоят твърдо във вярата си.

5 thoughts on “ЕГИПЕТ – Правната битка на Мохамед Хегази завърши: Мохамед Хегази…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.