ЙЕМЕН – Шестнайсет убити в християнски дом за грижи

0

Молете се за нашите братя и сестри в Йемен, където на 4 март въоръжени мъже убиха 16 души при нападение над християнски дом за грижи.

Домът в Аден е управляван от християнска благотворителна фондация. Изглежда мишена на нападателите е бил персоналът му, а не възрастните пациенти и хората с увреждания. Сред жертвите има четирима мисионери – двама от Руанда, един от Индия и един от Кения. Убити са още няколко други работници, най-малко петима от които са от Етиопия. Освен това Том Ужуналил, индийски презвитер, живеещ в дома, бе отвлечен от нападателите. Управителят на дома не беше ранен по време на нападението, но все още е в шок. Миналия юли столицата на Йемен, гр. Аден, който бе завзет от бойци на Хути, бе върнат обратно от войски, предани на президента Хади, но страната все още е завладяна от анархия и сблъсъци. На Арабския полуостров екстремистки групи като Ал-Кайда все още са на свобода.

* Молете се Исус, нашият Утешител и Изцелител, да бъде с приятелите и роднините на тези, които бяха убити.

* Молете се отвлеченият индийски презвитер да бъде пуснат на свобода.

* Молете се Бог да се докосне до сърцата на нападателите и да ги доведе до покаяние и нов живот в Него.

* Молете Бог да закриля нашите братя и сестри в Йемен, които ги грози сериозна опасност от тежки гонения, особено от страна на ислямистките екстремисти.

Новини: Молете се за нашия брат от Китай, Гу „Джоузеф” Юезе, който бе лишен от пост и звание от властите в провинция Жеджянг. Гу беше презвитер на една от най-големите одобрени от държавата църкви, намираща се в гр. Хангжу (столицата на пров. Жеджянг). Той бе отстранен от поста си на председател на местния християнски съвет, а статутът му на официално одобрен презвитер му бе отнет. Гу беше обвинен в „злоупотреба” (съобщение от 10.02), но според местните християни той е преследван, защото се е противопоставил на премахването на кръстове и разрушаването на църкви в Жеджянг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.