Християнка убита докато защитава дъщеря си

Християнка убита докато защитава дъщеря си

15.08.2020 0 By Evangelsko.info

Християнка е била убита докато е защитавала дъщеря си.


 „Сунита„(псевдоним) е била убита, защото е отказала да позволи на изнасилвачи да се насилят върху детето й отново. 
  Двадесет и шест годишната майка  е научила, че дъщеря й е била изнасилвана три пъти и е била готова да защити детето си. Когато е излязла за да пресрещне двамата мъже, които дошли за дъщеря й през нощта, те я убили пред вратата на дома й и хвърлили тялото й в река. Тя е петият християнин, който е убит в Индия през последните два месеца.
Молете се за семейството на Сунита, особено за дъщеря й, която е била така травматизиращо  онеправдана.
Техният пастор, Джаймасих Наг( Jaymasih Nag) , казва, че убийците на Сунита са нападнали още три други християнски момичета в селото Регади( област  Джаркханд). Той е добавил също, че християнските момичета са нападани целенасочено от Индусите. 
Сунита е получавала заплашващи обаждания от изнасилвачи, но се е срамувала или страхувала да каже на някой, казва пастор  Джаймасих. Нейният мъж работи далеч от вкъщи. Те имат четири деца на възраст между две и тринадесет.
Съобщава се, че полицията е арестувала двама мъже поради съмнения за изнасилване. Скоро след това семейството на Сунита е започнало да получава смъртни заплахи и са били притиснати да премахнат обвиненията си. В този момент семейството се укрива. 
Убийството на Сунита е било последвано от четири други убийства в Индия от късния Май. Включително убийство с камъни на тинейджъра Самару(Samaru) в Одиша и смъртта на Баджо Бай Мандави (Bajjo Bai Mandavi), вдовица от  Чатисгарх
 
Призоваваме ви да се молите семейството на Сунита. Нека познае, че „ Господ е близо при тези, които са със съкрушено сърце“( Псалми 34:18). Молете се и за тяхната безопасност. Продължавайте да се молите за правосъдие за семействата на тези, които са били убити близките седмици и преди това. Молете се Бог да покаже своята правда в Индия    Господ   извършва  правда и правосъдие  за всички угнетявани.“( Псалми 103:6). Молете се църквите в Индия са останат силни и да говорят открито срещу подтисниците си. Така също молете се властите да помагат повече в защитата на уязвимите християни.