СУДАН – Църква изгорена до основи след молитвено събрание

0

Souther Sudanese children rehearse their dance routine to be performed at half time during South Sudan's national football team match with Kenya as part of the independence day celebrations.

Молете се за нашите братя и сестри в Судан, чиито църкви бяха разрушени през последните седмици.

Заподозрени ислямисти са подпалили църква в източната част на град Ал Кадариф миналия месец, очевидно в отговор на евангелизация, извършена от местните християни. Църковни водачи разказват, че нападението е извършено след молитвено събрание, част от едноседмична евангелизаторска кампания, която те провеждат всяка година. Сградата на църквата и прилепената до нея къща за гости са били погълнати от огъня. Междувременно, на 21.10 в Омдурман друга църковна сграда беше разрушена от властите под претекст, че сградата с намира в област, предназначена за бизнес. Християните в областта казват, че същият довод не е бил отнесен до намиращата се наблизо джамия, която и до сега е непокътната.

*Молете се Бог да даде кураж и сила на събранията, които са останали без сграда, и скоро да ги снабди с друга.
*Молете се Божията любов да се излъчва от Неговите хора в Судан.
*Молете се президентът Омар ал-Башир и правителството му да започнат да уважават християните като отговорни граждани на страната и да отстояват религиозните права на всички хора.

Новини: Продължавайте да се молите за християните от църква в Пекин, които все още са под натиск. Църквата продължава да провежда събиранията си на открито, тъй като властите затвориха помещението й за събрания през 2011 година. На 25.10. четирима членове на църквата бяха задържани в парка Зонгуанкун заради „нарушаване на обществения ред“. Те бяха осъдени на десет дни административно задържане. Някои от членовете са арестувани почти всяка седмица. Присъединете се към нас в молитва за християните от тази църква и за останалите гонени християни по света на 15.11 –Международен ден на молитва за гонената църква.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.