УГАНДА – Майка и син бяха бити, защото изоставиха исляма

0

В някои части на източна Уганда да станеш християнин е доста рисковано. Но ако си мюсюлмански проповедник, да се обърнеш към Христос е изключително опасно. Именно такъв е случаят на 30-годишния Малик, бивш преподавател по ислям, който беше бит до безсъзнание от роднините си, след като говори публично за това как миналия месец е станал християнин. 60-годишната му майка, Аймуна, също повярва, след като видя гоненията, на които беше подложен Малик, и научи повече за вярата му. Наскоро тя също беше тежко пребита от членове на семейството. Молете Бог да изцели Малик и Аймуна и да ги пази.

В четвъртък (08.12) роднините нахлули във фермата им в обл. Буталеджа, докато Малик и майка му се опитвали да събират маниока без да ги видят. Миналия месец те били принудени да напуснат фермата, а Малик бил предупреден, че ще бъде убит, ако се върне там. Малик успял да избяга и предполагал, че нападателите не знаят, че майка му също е повярвала. Ала новината, че Аймуна е приела друга вяра, също се била разпространила; затова я нападнали. При побоя ръката й е счупена, а освен това е получила наранявания по главата.

* Молете се Бог да промисли за Малик, жена му и децата му, и за Аймуна. Молете се Той да ги изведе на „широко място“, където да получат покой (Псалми 18:19).

* Благодарете на Бог за това, че полицията е откликнала на техния зов за помощ и е извършила няколко ареста. Молете се властите да предприемат строги мерки срещу нападенията по религиозни подбуди, за да няма нови случаи на насилие.

* Молете се Божиите хора в мюсюлманските райони в източна Уганда да се приближават към Него и напълно да уповават на Него.

Новини: Продължавайте да се молите за бързото оправдаване на четиримата мъже в Хартум, Судан, които са подсъдими за престъпления, които могат да им донесат смъртна или доживотна присъда. Следващото разглеждане на делото е насрочено за ДНЕС(19.12). Презвитер Хасан Абдурахим и Коуа Шамаал, Абдулмонем Абдумаула и чешкият гражданин Петр Яшекса обвинени в това, че подпомагат бунтовнически движения. На 12 декември един мъж от Дарфур, на когото те са помогнали, е дал показания, които адвокатите на обвиняемите се надяват, че ще бъдат от значителна полза за тях. Благодарете на Бог за това, че четиримата християни са в добро здраве, и им е било позволено да присъстват на църковни служби в затвора.

Благодарим на всички, които подписаха петицията, призоваваща за отмяна на законите за богохулството в Пакистан, и показаха своята подкрепа и загриженост за християните в страната. Наскоро представители на Release се срещнаха с посланиците на Пакистан в Лондон и представиха петицията. Същевременно те успяха да наблегнат на състоянието на несигурност, в което живеят християните в Пакистан, и показаха голямата загриженост, която вярващите от други страни проявяват към начина, по който са третирани техните братя и сестри заради законите за богохулството.

Продължавайте да се молите за положението в Пакистан и за тамошното правителство, и за това местните власти да постъпват правилно и справедливо в случаите, когато някой е обвинен в богохулство. Вярваме, че животът на християните в страната може да бъде подобрен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.