Нигерия: Имаме нужда от вашите молитви

0
Нигерия: Имаме нужда от вашите молитви

Нигерия: Имаме нужда от вашите молитви

Нигерия: „Имаме нужда от вашите молитви за Божието освобождение от тези сили на злото“

Фулански бойци и други терористи убиха над 30 християни при нападение срещу преобладаващо християнско село в щата Кадуна в Нигерия, което започна късно във вечерта на 15 април, събота.

Местните жители заявиха, че нападателите нахлуват в село Руджи в окръг Зангон Катаф около 22:00 ч. Нападението продължило до ранните часове на неделя сутринта.

„Молим ви, молете се за нас… тъй като в ранните часове на неделя бяха убити 33 християни“, заяви жителката Мугу Закка Бако в текстово съобщение до Morning Star News.

Яков Кваши, епископ на англиканската епархия на Зонква, щата Кадуна, председателства масовото погребение на християните.

„През последните седем години и половина ние в Южна Кадуна видяхме ръчната работа на злите, които са решили, че те ще продължат да ни пускат злото в нашата земя, докато не знаем кога ще спрат“ – казва той. „Винаги е било очевидно и ясно, че правителството е способно и е в състояние да спре това зло, било то правителството на щата Кадуна или правителството на Нигерия. Те са способни, те са в състояние да спрат това зло, но истината е: Готови ли са и имат ли желание да спрат това зло? „

Баута Моти, християнски лидер от щата Южна Кадуна и бивш генерален секретар на Евангелската църква “Да спечелим всички“ (ECWA), заяви в изявление, че нападението срещу село Руджи е третото на местните християни за седмица. Той каза, че много други са ранени и къщите са били изгорени (публикувани доклади, цитирани от правителствен служител, като се казва, че 40 домове са унищожени).

„Преди това двама християни бяха убити четири дни по-рано в същото село“ казва Моти.Отделно са 17-те християни, които бяха убити преди четири дни в село Атак Нджей.“

Един жител, Джон Кантийок, определи нападението като „нищо друго освен клане“.

Франсис Сани, служител на съвета на района на местното самоуправление на Зангон Катаф, заяви: „Нападателите с големият им брой посичаха и изгориха предимно жени и деца, запалиха къщи и нападнаха няколко къщи в общността. Ние сме опустошени и шокирани от нивото на касапница и безмисленото кръвопроливане.“

Относно на кампанията за Нигерия:

Ако не сте успели да се присъедините към онлайн събитието за стартиране на нашата кампания в Нигерия, “Из тези пепелища“, по-рано този месец, сега можете да го гледате на нашия канал в YouTube.

По време докато тече на кампанията ще публикуваме седмични молитвени видеоклипове и редовни актуализации от нашите партньори в Нигерия, които можете да изтеглите и използвате във вашата църква или домашна група. Всички наши от тези ресурси са достъпни на нашия уебсайт.

Църквата на Mayflower намира безопасно убежище!

Присъединете се към нас в благодарността към Бога, че християнска общност от Шенжен, известна като “Църквата на майското цвете“, е намерила сграда в САЩ, където членовете са получили статут на условно хуманитарно покровителство.

Водена от брат Пан Йонггуанг, група от 28 възрастни и 32 деца от църквата напуснаха Китай през ноември 2019 г. и пристигнаха на остров Джеджу в Южна Корея, след като издържаха многократни заплахи и разпити от китайската полиция. След дълги перипетии и преместване в Тайланд американски служители успели да договарят освобождаването на членовете на църквата от ареста им и да ги заведат със самолет в Америка.

Молитва и възхвала:

* Молете се за всички засегнати от ужасните нападения в щата Кадуна. Молете се и за ранените и травмираните; и че ще има край на насилието срещу християни в Нигерия.

* Благодарете на Бога, че членовете на “Църквата на майското цвете“ са успели да намерят безопасен, нов дом в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.