Русия забрани евангелизирането: Миналата седмица беше съобщено, че руски законодатели предложили закон, който не би позволявал повече на отделните лица да евангелизират в Русия. Не е разрешено на отделните лицата да споделят вярата си, независимо дали чрез електронна поща, социални медии, покани за църква или библейски курсове, дори в уединението на собственото жилище или дори чрез разпространение на литература. Руският президент, Владимир Путин, е одобрил законодателния акт и подписа новите ограничения, вписани под антитерористични закони.

Руският президент Владимир Путин одобри пакет от антитерористични закони, които внасят строги ограничения върху мисионерската дейност и евангелизирането в страната. Въпреки молитвите и протестите от религиозни водачи и защитници на човешките права, Кремъл обяви одобрението на Путин. Поправките, включващи закони срещу споделянето на вярата в домове, офиси и навсякъде, освен регистрирани църковни сгради, влезе в действие на 20-ти юли. На християните в Русия няма да бъде позволено да изпращат в електронни съобщения на приятелите си покани за църква или да евангелизират в собствените си домове след новият набор от мерки касаещи лично наблюдение и антитерористични закони. Предложените драконови мерки поставят обширни ограничения върху мисионерската дейност, проповядването, обучаването и участието в каквато и да е дейност, предназначена да приканва хора към религиозна група. За да споделят вярата си, гражданите трябва да си осигурят правителствено разрешение чрез регистрирана църковна организация като не могат да евангелизират някъде другъде, освен в църкви и религиозни места. Ограниченията се отнасят дори до дейност в частни жилища и интернет.

60 thoughts on “Русия забрани евангелизирането

 1. Саша Земляной, Костя Монич, Андрей Маняхин и Юра Будюков. Днес бяха произнесени тежки присъди от Московски съд за въдворяване в Трудово-изправителна колония, продължител на ГУЛАГ от съветската епока.
  Четиримата са евангелски християни и са организатори в продължение на години на рехабилитационният център „Възстановяване“, който оказва подкрепа на хора с нарко и алкохолна зависимост.
  За годините на съществуване на центъра е оказана помощ на повече от 200 човека като ефективността на помощта е много висока. По време на делото стотици хора, на които осъдените са помогнали организират митинг пред сградата на съда, много от тях са и свидетели на самото дело. Втората снимка е от благодарственото писмо, която управата на района в който действа центъра го удостоява за дейността му.
  Обвинението по което са осъдени е за „отвличане“, като четирима младежи лекувани по различно време в центъра „свидетелстват“, че са въдворени и държани там принудително. Майката на един от „потършевшите“ – Денис Васютков свидетелства, че след едногодишния си престой в центъра синът ѝ е е бил съвършено изчистен, а след „съдействието“ на „правоохранителните органи“ по време на процеса изпада във видима абстиненция. Други двама от „отвлечените“ – Захаров и Салков , докато трае процесът на свой ред получават осъдителни присъди за разпространение на наркотици и кражби.
  В хода на процеса са представени снимки от видеоналблюдение как по време на „отвличането“ „потърпевшите се разхождат с други младежи от рехабилитационния център из Москва, а един от тях дори участва в екологичен митинг.
  Знам, че звучи невероятно, самият аз четох доста , докато валидирам информацията. Но когато се съберат в едно системата , установена от Путинския режим, засегнати интереси на наркомафията в един московски квартал, Християнска общност, която правителството се стреми да ограничи, както и неясна законова база, се получава такъв резултат.
  Просто в днешна Русия, независимо с какво се занимаваш, в момент в който решат да се разправят с теб по някаква причина, мярката на затворническия ти костюм е вече взета. http://pastir.org/parvi-sadeben-protses-po-noviya-zakon…/

 2. Rosica Geneva Daniela Hristova Боян Цоков

  Приостановление действия лицензии Семинарии

  2 июля 2019 г. Рособрнадзор издал приказ №924 о приостановлении лицензии на осуществление образовательной деятельности Семинарии*. Данный приказ вышел на основании решений мирового судьи р-на Новогиреево от 26 марта и Перовского районного суда г.Москвы 18 июня 2019 года. Приостановление действия лицензии продлится до 10.09.2019 г.
  Семинария готовит отчет на предписание Рособрнадзора.
  Деятельность семинарии*, не требующая лицензии о высшем образовании, продолжается. https://mbs.ru/

 3. Не вярвайте на всичко което се пише из украинските медии, първо Украина е съвсем отделна държава, там може и да има някакъв вид гонение на вярващите, но не и в Русия! В Русия има много “вярващи” измамници, много, ама много секти, които освен че ограбват вярващите с измами, са и животозастрашаващи, има убийства в тези секти и е напълно нормално, властите да ги разследват и да забраняват тези които наистина са опасни. Тези тримата които бяха съдени, организаторите на “християнската” наркокомуна, наистина са задържали хората там насилствено, против волята им! Но друга такава комуна Рето, няма никакви проблеми и никой не ги забранява, защото всичко им е законно и не задържат никой насила. Имам познати в Русия и никой не им създава проблеми. Въпроса е, че някои наистина трябва да бъдат затваряни, защото са опасни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.