Русия – където да споделяш вярата си те прави „терористична заплаха”

2

Нов закон, набързо добавен в сборниците със закони в Русия, може да означава сериозни глоби за християни, които споделят вярата си. Моля ви, молете се за нашите братя и сестри в Русия, които се опасяват, че новото законодателство на президентa Путин може да сигнализира завръщане към съветския стил на гонения. Спорният нов закон, който влезе в сила сряда (20 Юли 2016), цели да се справи с тероризма и екстремизма. Християните се опасяват, че би могъл да ги обозначи като потенциални терористи.

Законът, приет от Руската „Государственная Дума“ (долната камара на Федералното събрание – парламента на Русия) миналата седмица, прави незаконно християни да споделят вярата си с други в домовете си, в интернет или отвън – всъщност, навсякъде извън регистрирана църковна сграда. Така, че разговор за Бог, с невярващ човек на улицата, може да бъде видяно, като нелегална, мисионерска активност.

Лидери на руски църкви планират да лобират депутати, наскоро назначени в „Госуда́рственная Ду́ма” през септември, за да изменят закона, докато християнски адвокати планират да апелират към Конституционният Съд. Наказанието за нарушаване на законът ще бъде сериозна глоба: еквивалентът на шест седмична заплата за човек и двадесет пъти тази стойност (до един милион рубли) за организация.

Молете се нашите братя и сестри в Русия да знаят, че нашият Бог е суверен и че управлението на света е на Неговото рамо (Исая 9:6).
Молете се „Госуда́рственная Ду́ма” да измени новият закон, в отговор на протеста срещу него.
Молете се за Божият Мир върху членовете на нерегистрирани църкви, включително около 1000 домашни църкви в Москва, заплашени от новият закон.

2 thoughts on “Русия – където да споделяш вярата си те прави „терористична заплаха”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.