Русия – където да споделяш вярата си те прави „терористична заплаха”

Нов закон, набързо добавен в сборниците със закони в Русия, може да означава сериозни глоби за християни, които споделят вярата си. Моля ви, молете се за нашите братя и сестри в Русия, които се опасяват, че новото законодателство на президентa Путин може да сигнализира завръщане към съветския стил на гонения. Спорният нов закон, който влезе в сила сряда (20 Юли 2016), цели да се справи с тероризма и екстремизма. Християните се опасяват, че би могъл да ги обозначи като потенциални терористи.

Законът, приет от Руската „Государственная Дума“ (долната камара на Федералното събрание – парламента на Русия) миналата седмица, прави незаконно християни да споделят вярата си с други в домовете си, в интернет или отвън – всъщност, навсякъде извън регистрирана църковна сграда. Така, че разговор за Бог, с невярващ човек на улицата, може да бъде видяно, като нелегална, мисионерска активност.

Лидери на руски църкви планират да лобират депутати, наскоро назначени в „Госуда́рственная Ду́ма” през септември, за да изменят закона, докато християнски адвокати планират да апелират към Конституционният Съд. Наказанието за нарушаване на законът ще бъде сериозна глоба: еквивалентът на шест седмична заплата за човек и двадесет пъти тази стойност (до един милион рубли) за организация.

Молете се нашите братя и сестри в Русия да знаят, че нашият Бог е суверен и че управлението на света е на Неговото рамо (Исая 9:6).
Молете се „Госуда́рственная Ду́ма” да измени новият закон, в отговор на протеста срещу него.
Молете се за Божият Мир върху членовете на нерегистрирани църкви, включително около 1000 домашни църкви в Москва, заплашени от новият закон.

2 thoughts on “Русия – където да споделяш вярата си те прави „терористична заплаха”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.