КИТАЙ – Адвокат бе арестуван, а баща му е в неизвестност

0

Подпишете петиция за освобождението на Жанг Кай

Молете се за нашия брат от Китай, адвокатът защитник на човешките права Жанг Кай, който миналия петък беше задържан под „криминален арест”. Същия ден бащата на Жанг бе повикан в офиса на общинския отдел за обществена сигурност на Уенжу и оттогава никой не го е виждал. До петък Жанг беше държан в нерегистриран, или нелегален, „черен затвор”, където прекара последните шест месеца. Жанг Кай е задържан, защото е свързан с църквите в Жеджянг, които вече над две години са мишена на кампанията на властите за разрушаване и премахване на кръстове. През август той бе арестуван в гр. Уенжу, където помагаше на църкви да обжалват пред съда. Първоначално Жанг беше обвинен в „застрашаване на националната сигурност” и „събиране на тълпи с цел нарушаване на обществения ред”. Затова има опасения, че тези обвинения могат да бъдат заменени с още по-сериозно – „шпионаж”.

Подпишете петицията: От Release започнаха петиция, призоваваща китайското правителство незабавно да освободи Жанг. Можете да я подпишете на адрес: https://www.change.org/p/president-xi-jinping-people-s-republic-of-china-free-zhang-kai и да я изпратите на други!

Молитвени нужди:

  • Молете се за незабавното освобождение на Жанг Кай и баща му.
  • Молете се китайските власти да спрат преследванията на църквите в Жеджянг и на адвокатите, защитаващи правата на вероизповедание.
  • Молете се църквите в Жеджянг да са единни в това време на гонение.

Новини: Благодарете на Бог за това, че делото срещу нашите трима братя от Египет е прекратено. Тримата млади християни бяха обвинени в богохулство, след като единият от тях, 16-годишният Фаузи Осама Ибрахим, бе арестуван, защото през юли е раздавал християнски брошури в Александрия (съобщение от 27.08). Другите двама, Стефен Бутрос Файед и Шади Саид, бяха арестувани след Фаузи, когато попитаха къде го държат. Окръжният главен прокурор прекрати делото заради „липса на доказателства”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.