МОЛЕТЕ се за ГОНЕНАТА ЦЪРКВА през 2022

0
МОЛЕТЕ се за ГОНЕНАТА ЦЪРКВА през 2022

МОЛЕТЕ се за ГОНЕНАТА ЦЪРКВА през 2022

Благодарим ви, че се молите за нашето преследвано семейство през 2022 г.

МОЛЯ, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: ЗА ДА ПОМОГНЕТЕ ЗА ЗАПАЗВАНЕТО НА БЕЗОПАСНОСТТА И СИГУРНОСТТА НА ТЕЗИ НАШИ СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ – НЕ СПОДЕЛЯЙТЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ В НИКАКВИ СОЦИАЛНИ МЕДИИ ИЛИ УЕБСАЙТОВЕ. 
ЧАСТНО И ПОВЕРИТЕЛНО ЗА ПУСКАНЕ САМО ЗА ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ И ПРИЯТЕЛИ НА РЕЛИЙЗ ИНТЕРНЕЙШЪНАЛ.

Благодарим ви много, че се молите за нашето преследвано семейство по целия свят, което плати висока цена през изминалата година, следвайки нашия Господ и Спасител Исус. Независимо дали им се е налагало да напуснат домовете си, да са в затвора или да скърбят за смъртта на любим човек, ние знаем, че те ценят вашите молитви.


Може би си спомняте, че в началото на тази година християните в Китай ги очакваха тежки 12 месеца.

Членовете на църквата Заветът на Ранния дъжд в Ченгду, провинция Съчуан, продължиха да се сблъскват с тормоз, докато властите се опитваха да закрият събранието им. Докато Уан И, главният пастор, продължава да излежава присъда от девет години затвор, други членове на църквата също се сблъскват с гонение, като това на служителя на църквата У Уцин, който със семейството си беше затворен в дома си от представители на властите.

В същото време благодарим на Бог, че членът на църквата Ляо Цян и неговото семейство пристигнаха благополучно в САЩ.

През октомври Китайската комунистическа партия започна атака срещу християнското образование. Полицията в Суджоу, провинция Дзянсу, арестува представители на Абека – християнска програма за домашно обучение. Ден по-късно представители на властите нахлуха в християнско училище в Женцзян, Дзянсу. Смята се, че двете събития са били координирани действия срещу християнското образование.

Благодарим на Бог, че „воинът на Евангелието“ Чен Веншен беше освободен в провинция Хунан, след като излежа 15 дни зад решетките заради публично говорене на Евангелието – шестото му задържане тази година. Чен написа: „Алелуя! Благодаря ти, Боже, за твоята благодат и присъствие. Благодаря ви за вашите молитви.’

По-рано тази година с удоволствие съобщихме за освобождаването на двама християни, които са били дългосрочни затворници в Еритрея: Туен Теодрос и Мъси Ейоб.

Туен е арестувана за първи път през 2004 г. Нейната история е за забележителна смелост, претърпяни побои и изтезания. Мъси беше арестуван в Саудитска Арабия през 2011 г., след като проповядва пред джамия. В крайна сметка той е депортиран в Еритрея и затворен.

Но също така съобщихме, че властите на Еритрея са арестували отново 15 вярващи в Асмара. Всички преди това са били в затвора заради вярата си – някои до 16 години. Те бяха освободени през лятото на 2020 г., но бяха повторно арестувани след откриването на списък с християнски контакти.

Също така ви призовахме да се молите за неотложните нужди на Зафар Бхати, който е в затвора в Пакистан от 2012 г. Слава на Бога, че тези нужди бяха посрещнати бързо. Зафар беше осъден на доживотна присъда през 2017 г. за предполагаемо изпращане на богохулни текстови съобщения, което той винаги е отричал.

През август ви призовахме да се молите за християнските медицински сестри Мариам Лал и Навиш Арудж, които бяха обвинени в „оскверняване на Корана“, след като изпълниха инструкциите на своя ръководител да премахнат ислямските стикери от болницата им във Фейсалабад, Пакистан. При безпрецедентно съдебно решение се разбира, че съдия ги е освободил под гаранция.

Вече са изминали почти пет години от отвличането на пастор Реймънд Ко от Малайзия. Местонахождението и състоянието му остават неизвестни, но вината за отвличането е в специалния отдел на полицията.

Също така ви призовахме да се молите като цяло за християните в Малайзия, които изразиха дълбока загриженост за това, което виждат като нарастваща нетолерантност. В интернет беше публикувано видео, в което се идентифицират различни християни по имена и погрешно се излагат като врагове на държавата.

Всичко това, съчетано със страх, че шериата (ислямският закон) се разширява, причинява вълнения и безпокойство в Малайзия.

През март ви призовахме да се молите за християните в Индия, след като въоръжени индуистки екстремисти в Мадхя Прадеш, според информацията, която имаме, прекъснаха богослуженията в две църкви, пребиха членове на събранията и притиснаха полицията да арестува повече от 20 вярващи по подозрение в насилствено обръщане към християнството.

Съгласно нов закон против обръщането към християнството, който влезе в сила в централния индийски щат през януари, полицията обвини един от пасторите на двете църкви в насилствено обръщане към християнството.

Молим ви, продължете да се молите за вярващите, тъй като екстремистите използват законите против обръщане към християнството в няколко щата, за да се настройват срещу пастори и евангелисти.

Благодарим ви, че се молихте за християните в Буркина Фасо, за които се смяташе, че са в списъка на джихадистите след смъртоносна атака в северната част на страната, при която бяха убити най-малко 100 души.

Нашите партньори казаха, че джихадистите са се насочили към пастори и свещеници, принуждавайки църквите да затварят вратите си и да се събират тайно.

За съжаление ситуацията в северна Нигерия остава тежка, като атаките срещу села от Фуланските групировки и отвличанията на християни за откуп продължават неотслабващо.

През лятото повече от 140 деца бяха отвлечени от заподозрени въоръжени фулани от християнско училище в щата Кадуна, докато се смята, че над 30 вярващи са убити от Фуланските групировки за една нощ в Кадуна.

През август съобщихме, че повече от 50 души са били убити при атака срещу град Мианго близо до Джос в щата Плато. Около 300 домове, две църкви и дом за сираци бяха разрушени и повече от 20 000 жители бяха разселени.

След завръщането на талибаните на власт в Афганистан има опасения, че гоненията на християните ще се засилят. Един църковен водач каза, че християните живеят в голям страх; те рискуват да бъдат изложени на предателство, дори от собственото си семейство.

Така че, докато се подготвяме да празнуваме раждането на нашия Господ, нека продължим да ходатайстваме за всички, които страдат поради вярата си в Него. Вашите молитви им помагат да устоят, така че отново ви благодарим и нека Бог да ви благослови богато през това Рождество и през 2022 г.

(Източници: China Aid, Morning Star News, други партньори и контакти на Release international)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.