Новината съобщи на фейсбук профила си юристът, специализирал в подобен род дела. По думите му цифрата на отнетите у нас от родителите им деца се увеличава стремглаво и те стават хиляди. В повечето случаи според Николов те попадат в черен пазар на деца.

Статистиките сочат, че с всяка година децата стават хиляди. И да, пазарът съществува, но никой в тази държава не желае да разследва. Може би защото всички по веригата са политически назначения”.

…………………….

Благодарение на адв. Владимир Шейтанов Президентът на републиката ще се запознае лично със случаи на незаконно отнети деца в България. Основният критерий, по който са били отнемани при живи родители, желаещи да се грижат за тях, е бедност и липса на подкрепа от страна на държавата. Това е налагана със сила политика въпреки законите и международните актове за правата на човека и детето, и нарушава фундаментални човешки права, като правото на родителите да отглеждат децата си, правото на децата да живеят в биологичното си семейство, правото на човешко достойнство, на личен живот, на равенство пред закона, на справедлив съдебен процес. Това е политика, която разгражда и унищожава българските семейства и ограбва българския народ, като изнася децата му зад граница.

Юристът ще сезира държавния глава по дела, по които е върнал отнените деца на родителите им след кошмарен престой в кризисни центрове и приемни семейства Новината ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.