НИГЕРИЯ – Броят на убитите християни в нигерийски щат расте

0

НИГЕРИЯ – Броят на убитите християни в нигерийски щат расте

Шестима християни бяха убити от фулански бойци и други терористи в нигерийския щат Бенуе преди две седмици. Списъкът на вярващите, загубили живота си в щата през последните няколко седмици, расте.

От “Morning Star News” предават думите на местен жител, че нападателите, които са карали мотоциклети, са се насочили към предимно християнски села в окръг Ушонго през вечерта на 16 юли.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Благодарим ви за молитвите за християните от района на Мангу в щата Плато в Нигерия, където властите наложиха комендантски час след нападения срещу християнски общности от фулански бойци (вж. Молитвения бюлетин от 21 юли).

Съобщава се, че комендантският час вече е облекчен през деня и хората започват да влизат и излизат от районите на нападенията.

Партньорите ни добавят: „Молим ви, продължавайте да се молите и да отправяте прошения за разселените, ранените и тези в лагерите за вътрешно разселени лица. Имаме 19 лагера в различни области, предимно в църковни училища и църковни комплекси. Виждаме единство сред нашите братя в лагерите. Тук никой не говори за деноминации. Те са само „християни“! Бог държи всичко под контрол. Молим ви, молете се заедно и Господ да бъде винаги с вас.

МОЛИТВА И БЛАГОДАРНОСТ:

* Молете се християните в щатите Бенуе и Плато и други райони в северна и централна Нигерия да познаят Божията сила и утеха, докато са изправени пред интензивни гонения.

* Молете се за утеха за опечалените и разселените, както и за изцеление за ранените и травматизираните.

* Благодарете на Бог за единството, което преобладава сред християните в лагерите за вътрешно разселени лица.

* Молете се за край на бруталното, продължилили две десетилетия гонения на християните в Нигерия.

(Източник: Morning Star News; партньор на Release International)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.