В защита на свободата на словото

0

Скъпи читатели,

 

Много скоро се очаква Европейската комисия да подложи на гласуване включването на “слово на омраза” и “престъпления от омраза” в списъка на тежките престъпления на ЕС. Това ще създаде сериозни п…

В защита на свободата на словото

В защита на свободата на словото

В защита на свободата на словото
Скъпи читатели,

 

Много скоро се очаква Европейската комисия да подложи на гласуване включването на “слово на омраза” и “престъпления от омраза” в списъка на тежките престъпления на ЕС. Това ще създаде сериозни предпоставки за злоупотреба и ще окаже сериозно влияние върху свободата на словото, убежденията и вярата. 

 

Законите за „реч на омраза“ се основават на субективни и неясни термини,  по които няма общоприета дефиниция в международните договори за правата на човека. Те се тълкуват различно и се налагат избирателно. Такива термини не могат да имат място в списъка с тежки престъпления на ЕС, като тероризъм и трафик на хора. 

 

Позицията на всяка една страна-членка на ЕС е от решаващо значение. Понастоящем България подкрепя тези политики, в лицето на правосъдния ни министър.

Това ще създаде сериозни предпоставки за злоупотреба и ще окаже сериозно влияние върху свободата на словото, убежденията и вярата. 

 

Няколко християнски организации участват активно в тази инициатива, сред които са Фондация "БЪЛГАРИЯ СИ СТРУВА", Лигия Младенова; Сдружение "НОВ ЖИВОТ", Д. Иванова; Сдружение "ВЯРА И ПРОСВЕТА, Д. Симеонова; Фондация СЕД, И. Стоицев; Сдружение "ИЗБОР ЗА ЖИВОТ" Ив. Тинчев; Фондация "Светлина на БАЛКАНИТЕ, Ив. ВЪЛКОВ;  Правозащитна организация "СВОБОДА за ВСЕКИ", адв. д-р Виктор КОСТОВ; Фондация "Съживление", Лина Хотнишка; БХМА, д-р Благодатка Неделчева; Фондация "Корнърстоун", Мая Христозова и др.

 

Моля ви, подкрепете петицията тук, за да можем заедно да защитим свободата на словото!

 

Източник: "Граждани в действие"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.