Китай срива мегацъркви арестува лидери

Китай срива мегацъркви арестува лидери

13.12.2019 4 By Evangelsko.info

Китайските християни в Анхуей са „възмутени“, след като регистрираната им и узаконена от държавата мегацъркват, е бил съборена и пасторите й арестувани. Работата по събарянето започва в християнската църква на окръг Фунан в петък, частично по време на богослужение. Стареите на църквата са коленичели пред сградата, умолявайки служителите да не я разрушават, казва партньорът ни от издателството на “ChinaAid“. По време на тези събития няколко човека припаднали и било необходимо да им се окаже болнично лечение.
Пасторите Ген Имин и Сун Йонгяо били арестувани на следващия ден по подозрения, че „събират група, за да нарушат социалния ред“. Тяхната църква била способна да побере до 3000 души.

Директорът на „ChinaAid“, Боб Фу, казва, че вярващите са „възмутени“. „Китайското правителство заповядало на вярващите да се покланят в отдалечена застрашена сграда, в която могат да се настанят само няколкостотин души“, каза той. Въпреки това, „ChinaAid“ говори, че много християни, включително тези във Фунан, се страхуват твърде много и не искат да говорят, поради страх от по-голямо преследване.

* Молете се Бог да благослови хората си във Фунан и да им осигури нова сграда.
* Молете се те да растат в единство и вяра чрез това изпитание.
* Молете се за незабавното освобождаване без обвинение на пасторите на Фунан – Ген Йимин и Сун Йонгяо. Помолете Бог да утеши онези, които бяха пострадали от събарянето.
* Прославете Бог защото християнството се разраства бързо в Китай, въпреки интензивното преследване. Източници, цитирани от ChinaAid, изчисляват, че в момента в Китай има повече от 100 милиона християни.