ЕРИТРЕЯ: Над 140 вярващи арестувани за един ден

1
ЕРИТРЕЯ: Над 140 вярващи арестувани за един ден

ЕРИТРЕЯ: Над 140 вярващи арестувани за един ден

Миналия петък повече от 140 християни бяха арестувани по време на свое събиране в частен двор в еритрейската столица. Сътрудници на Release в страната казват, че 104 от арестуваните в кв. Май Теменай, Асмара, са жени. Другите задържани са 23 мъже и 14 деца. Арестите са извършени на фона на нарастващо напрежение и затегнати мерки за сигурност във връзка с наближаващите тържества за Деня на независимостта този петък. Молете се Бог да укрепи всички арестувани при нападението и да им дава сили да устоят.

Един от сътрудниците на Release д-р Берхани Асмелаш казва, че християните в Еритрея са станали по-смели, тъй като еритрейската диаспора е започнала по-открито да отправя призиви за по-голяма религиозна свобода. Смята се, че някои от арестуваните са държани в затвора Ади Абейто, близо до мястото, където са арестувани, а други все още са задържани от полицията. На нито един от тях все още не са повдигнати обвинения.

* Молете се Бог по мощен начин да напомня на арестуваните за Своята велика любов и вярност. Благодарете Му за това, че познава всеки един от тях по име, и се молете за бързото им освобождаване.

* Молете се Бог да укрепи вярата на християните в Еритрея и да ги подкрепи с праведната Си десница (Исая 41:10). Молете се те да търсят лицето Му, водени от Неговия Свят Дух.

* Продължавайте да се молите за радикална промяна в сърцето на президента Исаяс Афеверки и неговото правителство, върху които има растящ международен натиск да извършат реформи. Молете се те да сложат край на своята репресивна политика и да дадат на народа си по-голяма религиозна свобода.

1 thought on “ЕРИТРЕЯ: Над 140 вярващи арестувани за един ден

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.