Затвор за пастири, организирали молитви

0

Трима пастири в щата Качин са изправени пред три години затвор за провеждане на събрания за молитва за мир в Мианмар, както съобщава Международната християнска грижа (ICC).

 

Пастирите, които принадлежат към баптистката конвенция на Кач…

Затвор за пастири, организирали молитви

Затвор за пастири, организирали молитви

Затвор за пастири, организирали молитви за мир в Мианмар
Трима пастири в щата Качин са изправени пред три години затвор за провеждане на събрания за молитва за мир в Мианмар, както съобщава Международната християнска грижа (ICC).

 

Пастирите, които принадлежат към баптистката конвенция на Качин и баптистката конвенция Раванг, са задържани на 28 юни, след като Комитетът по литература и култура на Раванг (RLCC) завежда дело срещу тях за „причиняване на страх и разпространение на фалшиви новини“.

 

Според местните медии председателят на RLCC е член на военния режим, свързан с настоящото правителство на Мианмар.

 

Военният преврат в страната, който свали продемократичния лидер Анг Сан Су Чжи през февруари, предизвика национални вълнения, когато загинаха най-малко 60 души.

 

Много християни в страната са били обект на атаки в резултат на нестабилността, като военните нахлуват и атакуват католически и баптистки църкви в Качин и Чин.

 

Лидерите както на баптистката конвенция на Качин, така и на баптистката конвенция в Раванг, излязоха с публикации в социалните мрежи, за да призоват християните да се молят за тримата пастири, които са на 60 и са в лошо здравословно състояние.

 

„Освободете пастирите незабавно, тъй като те не извършват никакви нарушения. Те просто организират молитвени служби“, се казва в публикацията на баптистката конвенция на Качин на страницата им във Фейсбук.

 

„Недопустимо е да бъдат осъдени. Те трябва да бъдат освободени. Ако на хората се издават затворнически присъди само поради слухове и без доказателства, няма да има достатъчно затвори в Мианмар, за да бъдат задържани всички“, каза президентът на KBC д-р Хкалам Самсон пред Irrawaddy, местен вестник.

 

След февруарския преврат много църкви, включително Бачинската конвенция на Качин, организират молитвени събрания, провеждат пост и участват в демонстрации в подкрепа на демокрацията.

 

По-рано тази година секретарят на Азия за църквата на Шотландия Санди Снедън спорели пред премиера на страната, че християните най-добре могат да се молят за Мианмар в това трудно време.

 

„Молете се военните да зачитат волята на народа на Мианмар, изразена на общите избори през ноември, избраните ръководители на Мианмар да бъдат освободени, за справедливост и мир, така че всички в Мианмар да могат да живеят в благоденствие. Това не е скандално искане. За това се молим."

Източник: Premier Christian News

Photo: YWAM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.