Колумбия: Партизанска група усилено се опитва да осуети благовестието

0

Членове на известната партизанска група ФАРК наскоро са попречили на благовестителя Роло да посети областта Ла Макарена в Колумбия с носените от него радиоприемници, Библии и християнски книги. Марксистко-Ленинската партизанска организация е отговорна за масовото насилие и безредици в региона. Работник на Гласът на мъчениците е споделил, че членове на ФАРК затварят църкви и подпалват автобусите на тези, които се опитват да преминат през района.

Както левите партизани, така и дясно-центристките паравоенни групи неконтролирани от страна на властите в Колумбия печелят от трафик на наркотици и от отвличания. Въпреки цялото това насилие и нестабилност, Църквата продължава да расте. Докато през 1933 г. в Колумбия е имало около 15,000 евангелски християни, към края на 2011 г. те вече наброяват между 3.5 и 5 милиона.

Молете се Роло да не бъде възпрепятстван при навлизането му в червената зона на Колумбия с носените от него евангелизационни материали, и се молете за неговата защита докато се движи в тези опасни райони. Слава на Бога за растежа на Църквата в Колумбия! Молете се този растеж да доведе до разпадането на революционните групи там.

2 Солунци 1:4,5 Така щото и сами ние се хвалим с вас между Божиите църкви за вашата твърдост и вяра във всичките ви гонения и в неволите, които понасяте: което е доказателство на Божия справедлив съд, за да се удостоите за Божието царство, за което и страдате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.