Армията в Мианмар предприема жестоки нападения над християнски райони

Нашите братя и сестри в Мианмар отчаяно се нуждаят от молитвите ни – бойците там подновиха нападенията си над християните в щата Качин, северен Мианмар.

Има сведения, че бойците използват артилерия, бойни хеликоптери и пехота, за да подпалват домове, и принуждават хиляди хора да бягат. Смята се, че мнозина са потърсили убежище в църкви. Анализатори на събитията правят сравнения между сегашните атаки и нападенията срещу мюсюлманите в Рохингия. Твърди се, че бойците ползват изнасилването като военно оръжие и целенасочено избират за мишена на нападенията си лагери за бездомни, което е военно престъпление. Освен това са окупирали църковни сгради и са подлагали на разпит цели събрания. Бунтовниците от Качин са мишена на военните от десетилетия насам, но по-сериозните борби между бунтовните групи и армията бяха подновени през 2011. От април насам тези сблъсъци са се усилили в някои области, сред които Мохнин и Миткина.

* Молете се да бъде сложен край на насилието в Мианмар. Особено се молете за тези, които през последните няколко седмици са загубили свои близки и домовете си. Молете се семействата, засегнати от гоненията, подкрепяни от сътрудниците на Рилийз Интернешънъл, да помнят, че Бог е с тях, закриля ги и има план за техния живот.
* Молете се Святият Дух да изобличи военните за жестокостта и несправедливостта на техните действия. Молете се тези хора да се променят и да започнат да работят за положителна промяна.
* Молете се вярата на нашите братя и сестри в Мианмар да устои въпреки предизвикателствата, срещу които са изправени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.