Армията в Мианмар предприема жестоки нападения над християнски райони

0

Нашите братя и сестри в Мианмар отчаяно се нуждаят от молитвите ни – бойците там подновиха нападенията си над християните в щата Качин, северен Мианмар.

Има сведения, че бойците използват артилерия, бойни хеликоптери и пехота, за да подпалват домове, и принуждават хиляди хора да бягат. Смята се, че мнозина са потърсили убежище в църкви. Анализатори на събитията правят сравнения между сегашните атаки и нападенията срещу мюсюлманите в Рохингия. Твърди се, че бойците ползват изнасилването като военно оръжие и целенасочено избират за мишена на нападенията си лагери за бездомни, което е военно престъпление. Освен това са окупирали църковни сгради и са подлагали на разпит цели събрания. Бунтовниците от Качин са мишена на военните от десетилетия насам, но по-сериозните борби между бунтовните групи и армията бяха подновени през 2011. От април насам тези сблъсъци са се усилили в някои области, сред които Мохнин и Миткина.

* Молете се да бъде сложен край на насилието в Мианмар. Особено се молете за тези, които през последните няколко седмици са загубили свои близки и домовете си. Молете се семействата, засегнати от гоненията, подкрепяни от сътрудниците на Рилийз Интернешънъл, да помнят, че Бог е с тях, закриля ги и има план за техния живот.
* Молете се Святият Дух да изобличи военните за жестокостта и несправедливостта на техните действия. Молете се тези хора да се променят и да започнат да работят за положителна промяна.
* Молете се вярата на нашите братя и сестри в Мианмар да устои въпреки предизвикателствата, срещу които са изправени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.