НИГЕРИЯ – 200 християни убити при жестоки нападения в селища

В края на миналата седмица говедари от племето фулани нападнаха няколко села в щата Плато, населени предимно с християни и убиха над 200 души.

В събота и неделя нападателите, въоръжени с мачетета и пистолети, нападнаха десет общности в близост до столицата на щата, гр. Джос. Има сведения, че в село Нгар всички къщи са изгорени, а над 70 души са убити.

Молете Бог да утеши Своите хора в Плато и да им напомня за неизменната Си любов към тях.
Хиляди хора в областта с местно самоуправление Баркин Лади са изгубили домовете и реколтата си. Властите в Плато са наложили вечерен час в много райони на щата.

Сътрудници на Релийз Интернешънъл разказват, че мисионерите в едно село са изпратили съобщения по социалните мрежи, в които разказват за нападенията и призовават да се молим за работещите в тяхното училище, а също и за учениците. В района има много пострадали и ранени, но в училището няма нито един. По-късно те казали: „Днес сме живи, защото знаехме, че хората се молят!”

* Молете се Бог да облекчи болката на ранените и на тези, които са изгубили свои близки (Пс. 119:76). Благодарете на Бог за тези, чийто живот е бил пощаден, включително и хората в мисионерското училище.
* Молете се правителството да предприеме решителни действия срещу насилието и да защити уязвимите общности.
* Молете се отговорните за нападенията да се отвратят от кръвопролитията и да бъдат обзети от разкаяние, да се отвърнат от насилието и да търсят ред и мир.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Благодарете на Бог за това, че миналата седмица нашият брат Янг Хуа от Китай е бил освободен от затвора и са му разрешили да се завърне у дома в провинция Гуижоу. Съпругата му Уанг Хонгу разказва, че след освобождението си Янг е пял песни на хваление на висок глас. Янг, който е презвитер, прекара две години и половина в затвора заради фалшиви обвинения, като през това време претърпя мъчения и тежки здравословни проблеми. Междувременно няколко китайски адвокати, които бяха арестувани при акцията срещу „отстъпници”, бяха лишени от разрешителни; сред тях е и християнинът Ли Хепинг. Молете се тези разрешителни да бъдат преиздадени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.