НИГЕРИЯ – 200 християни убити при жестоки нападения в селища

0

В края на миналата седмица говедари от племето фулани нападнаха няколко села в щата Плато, населени предимно с християни и убиха над 200 души.

В събота и неделя нападателите, въоръжени с мачетета и пистолети, нападнаха десет общности в близост до столицата на щата, гр. Джос. Има сведения, че в село Нгар всички къщи са изгорени, а над 70 души са убити.

Молете Бог да утеши Своите хора в Плато и да им напомня за неизменната Си любов към тях.
Хиляди хора в областта с местно самоуправление Баркин Лади са изгубили домовете и реколтата си. Властите в Плато са наложили вечерен час в много райони на щата.

Сътрудници на Релийз Интернешънъл разказват, че мисионерите в едно село са изпратили съобщения по социалните мрежи, в които разказват за нападенията и призовават да се молим за работещите в тяхното училище, а също и за учениците. В района има много пострадали и ранени, но в училището няма нито един. По-късно те казали: „Днес сме живи, защото знаехме, че хората се молят!”

* Молете се Бог да облекчи болката на ранените и на тези, които са изгубили свои близки (Пс. 119:76). Благодарете на Бог за тези, чийто живот е бил пощаден, включително и хората в мисионерското училище.
* Молете се правителството да предприеме решителни действия срещу насилието и да защити уязвимите общности.
* Молете се отговорните за нападенията да се отвратят от кръвопролитията и да бъдат обзети от разкаяние, да се отвърнат от насилието и да търсят ред и мир.

НОВИ СВЕДЕНИЯ:

Благодарете на Бог за това, че миналата седмица нашият брат Янг Хуа от Китай е бил освободен от затвора и са му разрешили да се завърне у дома в провинция Гуижоу. Съпругата му Уанг Хонгу разказва, че след освобождението си Янг е пял песни на хваление на висок глас. Янг, който е презвитер, прекара две години и половина в затвора заради фалшиви обвинения, като през това време претърпя мъчения и тежки здравословни проблеми. Междувременно няколко китайски адвокати, които бяха арестувани при акцията срещу „отстъпници”, бяха лишени от разрешителни; сред тях е и християнинът Ли Хепинг. Молете се тези разрешителни да бъдат преиздадени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.