КИТАЙ – 100 църкви в провинция Хънан са закрити

0

Репресиите над християните в Китай продължават – десетки църкви в една от провинциите в централната част на страната са закрити.
Според сътрудниците на „Release International” и „China Aid“, до края на май близо 100 домашни църкви в провинция Хенан са били закрити принудително. Дори на регистрираните църкви е било наредено да премахнат кръстовете от сградите си.

Молете се за църквите в Хенан, които са изправени пред нова вълна на гонения.

Откритата акция срещу християните започна през февруари и явно е предизвикана от новите Наредби по религиозните въпроси, свързани с регистрацията на църковните дейности. Християните в окръг Нинглинг разказват, че властите са наредили на всички църкви да махнат кръстовете си. Други в окръга твърдят, че властите са забранили събирането на повече от петима души без официално разрешение и поставят охрана пред входовете на църквите, за да ограничат броя на хората, които ги посещават.

През март много християни бяха арестувани в окръг Луонинг и се твърдеше, че проповядването и богослужебните събирания са забранени.
От „China Aid“ съобщават, че изглежда комунистическата партия подстрекава репресиите срещу християните чрез организираните от нея конференции за местните чиновници, на които се набляга на обсъждането на „етнически и религиозни въпроси”. Закриването на църкви в Нинглинг започна малко след едно такова събитие в град Шикияо.

* Молете се за мъдрост за църковните водачи в Хенан – нека търсят Божието лице и ясно да чуват Неговия глас.
* Молете се християните, чиито църкви са били закрити, да намерят нови начини да се събират. Молете се тези гонения да укрепят и пречистят вярата им (1 Петр. 1:6-7).
* Молете Бог да говори на държавните служители в Хенан, които трябва да налагат новите разпоредби за вероизповеданията. Молете се те да започнат да поставят под съмнение мотивацията зад подобни укази и да поискат да научат повече за Исус.

НОВИНИ: Благодарете на Бог за това, че презвитер Окбамичел Хайминот от Еритрея беше освободен, след като прекара 11 години зад решетките. Това беше третата и най-дълга присъда, която е получавал – вкарвали са го в затвора и през 2003 и 2005 г. Смята се, че той има нужда от медицински грижи. Молете се за неговото пълно духовно и физическо изцеляване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.