Нарастващият натиск върху църквите

Нарастващият натиск върху църквите в

Нарастващият натиск върху църквите в

Нарастващият натиск върху църквите в „толерантната“ зона на Индонезия предизвиква безпокойство

Две църкви в традиционно толерантна зона на Индонезия са изправени пред яростно съпротивление на техните строителни планове. Източници на Релийз Интернешънъл казват, че прицелът е върху християнската петдесятна църква „Емануил“ в Бантул, Джокякарта и баптистка църква в Семаранг. Съобщава се, че екстремистите са нахлули по време на служба в баптистката църква и заплашвали нейния пастор. Местните християни са загрижени, защото до скоро са се наслаждавали на религиозна свобода в този район на Централна Ява, близо до столицата Джакарта, според нашите контакти.

Молим ви, имайте в молитва тези две събрания, които са под натиск в Централна Ява.

И двете църкви заведоха случаите си пред съда. Баптистката църква вече беше започнала строителни работи след одобрение от местния кмет. Миналия месец християнската църква „Нов Завет“ в Централна Ява беше насилствено затворена след протести на ислямските духовни водачи и техните последователи.

Междувременно, четиричленно християнско семейство в Индонезия се наложи да избяга в различен район, след като техни роднини се ядосали и станали агресивни – защото са сменили религиозния си статус в личните си карти на „християнски“ след своето кръщение. Семейството е в сигурна къща и е подкрепено от местни християни.

* Молете се Бог да даде Своята мъдрост на водачите на църквите в Централна Ява, изправени пред опозиция, включително пасторът Тигор Юнус Ситор.
* Молете се за мир и непоколебима вяра за християнското семейство, избягало от дома си. Молете се особенно за травмираните им деца. Поискайте Бог да осигури работа и доход за тях.
* Молете се правителството и умерените мюсюлмани в Индонезия да застанат с християните срещу нетолерантността и гоненията в интереса на религиозната свобода.

(Източник: контакти на Релийз Интернешънъл)

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Помолете се за нашия ирански брат Исмаил Магребинеджад, който току-що получи удължение с две години по присъда за принадлежност към „група, враждебна на режима“. На 65 години, с мюсюлмански произход, той получи тригодишна присъда за „обида на свещените ислямски вярвания“ през месец януари. Той беше арестуван в Шираз в началото на миналата година. Молете се обжалването му да бъде успешно. (Източник: Middle East Concern)

Имайте в молитва осемте християни в Индия, които бяха оправдани за „отвличане и насилствено вербуване“ на 59 деца – защото са ги придружили до християнски летен лагер в щата Махараштра. Това изпитание ги е оставило травмирани и им е струвало прехраната. Благодарете на Бога за оправданието им миналия месец и помолете Бог да възстанови всичко, което са загубили. (Изтоник: Morning Star News)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.