ТУРЦИЯ – Християни изпъдени от последната останала църква в града

0

Turkish flag in front of the Sultanahmet or Blue Mosque

Протестанти, православни и други християнски общности, които заедно споделят църковна сграда с историческо значение в Бурса, получиха официално нареждане за освобождаване на сградата до петък, 26.02.

Пастора на протестантската църква в Бурса каза, че турските власти са дали на общностите едва осемдневно известие, за да се оттеглят. Сградата, позната сред местните като “Френската църква” и единственото познато място за християнски събирания в Бурса, датира от 1880 година и има 200 постоянни посетители. Когато християнската общност в Бурса пусна ежегодната си молба миналата година, за да поднови правото си да ползва сградата за религиозни цели, някои членове на градския съвет се противопоставиха.
* Молете се на християните в Бурса да им бъде позволено да ползват своята сграда.
* Молете се обществото в Турция да се бори за установяване на религиозна свобода. Благодарете на Бог, че националната медия и местни граждани са изразили своята съпричастност към християните в Бурса.
* Молете се християните в Бурса и в цяла Турция да бъдат обединени и силни свидетели за Божията любов.

НОВИНИ:
* Благодарете на Бог за освобождението на останалите 43-ма асирийски християни, взети като заложници от Ислямска държава в губернаторството на Хасака в Сирия миналия февруари (съобщение от 25.02.). Те бяха освободени в понеделник, един ден преди навършването на една година от тяхното похищение. Общо 230 християни бяха отвлечени при нападения на асирийски села. Молете се Бог да промисли за тях – мнозина са изгубили своите жилища.

* Молете се за бързо решение на дълго продължаващото дело за убийство в Малатия, Турция. Петима мъже са обвинени в убийството на трима християни от издателска къща в Малатия през 2007 година (съобщение от 04. 02.) Следващото прослушване за делото е насрочено за 01.03. Молете се за справедливост и мир за семействата на загиналите християни и затова съдът да произнесе най-после своето решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.