Затворени в Еритрея Местоположение: Африка

Затворени в Еритрея Местоположение: Африка

19.10.2020 0 By

Затворени в Еритрея

Местоположение: Африка

Население: 5,939,484 (юли 2011)

Религии (%): мюсюлмани (50.26), християни (47.31), нерелигиозни (1.87), етнорелигиозни (0.56)

Ръководител: Президент Исаяс Афеверки

Форма на управление: Преходно правителство

Относителна свобода на вероизповеданията в Еритрея е имало до 2002 г., когато правителството обявява, че ще признава само четири религиозни общности: Православната Църква на Еритрея, Сунитския Ислям, Римокатолическата Църква и Евангелската Лютеранска Църква на Еритрея.

От 2002 до 2010 г. властите затварят, измъчват и убиват голям брой жители на Еритрея поради техните политически и религиозни убеждения, като много от тях стават жертви без съд и присъда. Установено е, че между 2000 и 3000 християни са в затворите на Еритрея. Затворените за вярата си са изложени на крайно тежки условия, включително и изтезания. Много от тях са държани в метални контейнери, без вентилация и санитарен възел. От хилядите затворени християни, нито един не е обвинен в криминално престъпление или призован на съдебен процес.

Можете да напишите окуражително писмо на следните затворени за вярата си християни в Еритрея:

Хайле Найзги

До своето задържане на 23 май, 2004 г., Преп. Хайле Найзги е ръководел Църквата на Пълното Евангелие на Еритрея, най-голямата петдесятна църква в страната. Преди това е работил, като главен счетоводител в местния клон на World Vision International. Женен, с две деца, той е бил един от ключовите организатори на служенията на църквата в Еритрея.

Prison address:

Haile Naizgi

Karsheli Prison

2nd Police Station

Zone 7 Northern East

Asmara, Zoba Maakel

Eritrea

Кидане Уелдоу

Пастор Кидане Уелдоу е затворен на 18 март, 2005 г. Той е бил главния пастор в Църквата на Пълното Евангелие в столицата Асмара. Съпругата му и децата му не са допускани на свиждане, и не се знае точното място където е затворен. Работил е като учител по биология в гимназия. Участвал е в голям брой дейности свързани с разпространението на Божието слово сред ученици и работещи от различни места в страната.

Prison address:

Kidane Weldou

Karsheli Prison

2nd Police Station

Zone 7 Northern East

Asmara, Zoba Maakel

Eritrea

Д-р Кифлу Гебремескел

Д-р Кифлу Гебремескел е бил пастор на Юго-западната Църква на Пълното Евангелие в Асмара до неговото лишаване от свобода на 23 май, 2004 г. Д-р Кифлу, бивш декан по научната дейност и преподавател по математика в Университета на Асмара, напуска своята работа за да служи на Бога, като пастор и Библейски учител през 1999 г. Той има докторска степен по математика от Илинойския Институт по Технологий в Чикаго, Илинойс. Д-р Кифлу е бил също председател на Евангелския Алианс на Еритрея, съюз обединяващ всичките Баптистки, Менонитски, Презвитериански, Петдесятни и други църкви.

Prison address:

Dr. Kiflu Gebremeskel

Karsheli Prison

2nd Police Station

Zone 7 Northern East

Asmara, Zoba Maakel

Eritrea