## Молитва за Северна и Южна Корея

*Ефесяни 2:13-18*

*А сега в Христос Исус вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христос. Защото Той е нашият мир, Който направи двата отдела едно и събори средната стена, която ги разделяше, като в плътта Си унищожи враждата, т.е. закона със заповедите Му, изразени в постановления, за да създаде в Себе Си от двата един нов човек и така да въдвори мир, и в едно тяло да примири и двата с Бога чрез кръста, като уби на него враждата. И като дойде, благовества мир на вас, които бяхте далеч, и мир на тези, които бяха близо; защото чрез Него и едните, и другите имаме свой достъп в един Дух при Отец.*

Напрежението между двете страни расте с всеки изминал ден. Въпросът не е дали ще има война, а кога ще избухне, пише в документ, разпратен до чуждестранните дипломатически мисии.

В Южна Корея християните са около 30% от населението на страната, като в столицата Сеул се намират едни от най-големите църкви в света. Те се радват на свободата да изразяват свободно своята вяра в Христос и страната е един най-големите “износители“ на мисионери в света.

Обратно на Южна Корея, в Северна Корея християните са подлагани на преследване, арести и публични екзекуции или крайно зверски мъчения в добре развита система от трудови лагери. Въпреки това преследваната църква в Северна Корея расте, като според някой източници в страната има около 400 хиляди християни.

Да се молим Бог да извърши безкръвна операция на поразената от дългогодишния диктаторски режим Северна Корея и да отстрани злокачествения тумор на комунизма за да съживи погиналото и да направи от двете страни един народ.

1 thought on “Молитва за Северна и Южна Корея

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.