Молитва за България – преди, сега, в бъдещето

0

Петър Нейчев

На 1 април 2007 г., Цветница, Wideandhigh.com и Bibliata.com пуснаха официалната версия на МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРИЯ на уеб страницата www.molitvata.com.

«Молитва за България» е една инициатива, която съществува от 2004 г. като отговор на Божия призив за обща молитва, която да обединява все повече и повече християни, въпреки малките ни различия.

«Молитва за България» е проект, първоначално вдъхновен от думите на Исус от Матей 7:7-11: «Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него!»

Ние вярваме, че Бог отговаря на нашите молитви. Въпреки че Божиите отговори не винаги са това, което ние очакваме или желаем, те винаги са според Неговата воля. А именно изпълнението на Божията воля е нашето желание за живота на всеки един човек.

Чрез нашата обща молитва и страницата ни в интернет се надяваме «Молитва за България» да бъде инструмент в ръцете на Бог за промяна в сърцата, умовете и живота на невярващите в България. Огромният интерес към проекта, както и високата молитвена активност, за нас са отговор на молитвата ни за Божието благословение и помощ в това начинание. «Молитва за България» ще продължава да се развива, достигайки до нуждите на все повече хора в България и чужбина.

Целите на «Молитва за България» за бъдещето не са свързани с по-голям брой посетители и по-висок интерес, а с все повече и повече хора, молещи се с все по-силна вяра. Чрез молитвите на всички, които вече са се включили, както и чрез бъдещите планове за развитие на молитвения процес, ние се надяваме съвсем скоро тази обща молитва да обедини в любов и искрено приятелство всички християни в България, без значение от коя деноминация и църква са те.

Искрено вярваме, че виждайки нашата обединена молитва във вяра, очите и сърцата на невярващите от всички райони в страната ще се отворят, за да разпознаят святия и любящ Бог, Който ни обединява в един Дух и ни дава силата да се молим заедно в спокойни и трудни времена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.