Войната в Украйна и пророчествата на Езекиил

0

Войната на Русия срещу Украйна значимо събитие ли е по отношение на пророчествата, записани в Библията? Тъй като много християни обсъждат този въпрос, пастир Грег Лори обяснява защо вярва, че живеем в Последните времена.

 

„Това е…

Войната в Украйна и пророчествата на Езекиил

Войната в Украйна и пророчествата на Езекиил

Войната в Украйна и пророчествата на Езекиил
Войната на Русия срещу Украйна значимо събитие ли е по отношение на пророчествата, записани в Библията? Тъй като много християни обсъждат този въпрос, пастир Грег Лори обяснява защо вярва, че живеем в Последните времена.

 

„Това е война в мащаб, който не сме виждали от дълго време“, казва Лори, старши пастир и основател на многокампусната християнска църква Harvest в Калифорния. Във видео съобщение, публикувано на уебсайта на църквата му, Лори се позовава на Матей 24: 6, където Господ Исус Христос казва: „И ще чуете за войни и слухове за войни“.

 

Следващият стих, добавя той, говори за язви, които наблюдаваме около нас през последните дни. „Ако коронавирусът не е чума, не знам какво е. Това е глобална чума."

 

Много изследователи на Библията смятат, че споменаването на Магог, който атакува Израел в Езекиил 38 глава, отговаря на съвременна Русия, продължава Грег Лори.

 

Според друго пророчество в Езекиил, евреите ще бъдат разпръснати и събрани отново в земята си, което се е изпълнило, продължава Лори. Той обяснява, че по време на Втората световна война и след Холокоста евреите от цял ​​свят започват да се връщат в земята си и Израел официално стана нация на 14 май 1948 г.

 

Но Писанието също така казва, че нация от крайния север на Израел, наречена Гог и Магог, ще тръгне срещу нея, казва Грег Лори, добавяйки, че Украйна е била част от Руската империя до 1991 г.

 

„Ако погледнете на която и да е карта, ще видите, че това е географската зона на Русия. Ще бъдат ли отново част от Русия? Възможно е. Но едно нещо, за което се сещам, е, че когато гледам как Русия или Магог нахлува в Украйна,  това е напомняне за нещата, които ще се случат, когато Магог атакува Израел.

 

И ако вярваме, че пророчествата се сбъдват, „трябва да погледнем нагоре и да си помним, че Бог контролира всичко“, заключава Лори.

 

Джоел Розенберг, американо-израелски комуникационен стратег, автор и анализатор, също написа преди няколко години, че: „Еврейският пророк Езекиил е написал преди 2500 години, че в „последните дни на историята Русия и Иран ще формират военен съюз, за да атакуват Израел от север. Изследователите на Библията коментиеат ​​този есхатологичен конфликт, описан в Езекиил 38–39, като „войната на Гог и Магог“.“

 

Той цитира Езекил 38:14-16, който гласи: „Затова, сине човешки, пророкувай и кажи на Гог: „Така казва Върховният Господ: В онзи ден, когато Моят народ Израил живее в безопасност, няма ли да обърнете внимание на това? Ще дойдеш от мястото си в далечния север, ти и много народи с теб, всички яздещи на коне, голяма орда, могъща армия. Ще атакувате народа Ми Израил като облак, който покрива земята. В идните дни, Гог, ще те доведа срещу моята земя, за да ме познаят народите, когато се изявим пред очите им.”

 

Уебсайтът на християнския апологет също говори за Русия в библейските пророчества.

 

„Гог е олицетворение на определена личност. Който и да е Гог, той е от земята на Магог и е водач на Тубал и Мешек (някои преводи добавят „Рош“ към списъка) и конфедерация от други нации: Персия, Куш, Пут, Гомер и Бет Тогарма (Езекиил 38:5-6). И който и да е той, той ще има планове да „нападне мирен и нищо неподозиращ народ“, а именно Израел (стихове 11, 14 и 18). Но независимо от плановете на Гог, Господ Бог е против него и ще го победи (Езекиил 38:4, 19–23; 39:3–5).“

 

„Персия“, нация, посочена като съюзник с Магог, е съвременен Иран.

 

Източник: Christian Headlines

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.