Евангелие по Лука, глава 16-б

0

НЕЩАСТНИЦИ И НА ЗЕМЯТА И ВЪВ ВЕЧНОСТТА…(по притчата за бедния Лазар) „Ако не слушат Мойсей и пророците, то и да възкръсне някой от мъртвите, няма да се убедят“. Лука 15:31 Изпитвам съжаление към богаташа оставен на мъките в ада. Всъщност, който и да е хвърлен в ада си е за съжаление! Наказанието от една безкрайна…

Евангелие по Лука, глава 16-б

Евангелие по Лука, глава 16-б

НЕЩАСТНИЦИ И НА ЗЕМЯТА И ВЪВ ВЕЧНОСТТА…
(
по притчата за бедния Лазар)

Ако не слушат Мойсей и пророците, то и да възкръсне някой от мъртвите, няма да се убедят“. Лука 15:31

Изпитвам съжаление към богаташа оставен на мъките в ада. Всъщност, който и да е хвърлен в ада си е за съжаление! Наказанието от една безкрайна вечност е непоносимо, непроменимо и неотменимо! Ужас!

Два пъти повече съжалявам бедняците, несретници, неизлечимо болните, страдалците, незрящите, сакатите, живеещите в мизерия и глад, малтретираните, насилваните, преследваните, робите и всички къръци, които не са повярвали в Господ Исус Христос и са умрели в греховете си! Те не само са се мъчили на земята, но мъките им ще продължат и във вечността!
Това е безкрайно жалко – нали?!

Не казвате за някой починал страдалец, който не е приел Христос, че се е отървал от мъките. Мъките, които преживяват непростените грешници на земята, не могат да отменят или намалят мъките им във вечността! Единственият им шанс е бил до като са били живи да повярват в Спасителя!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.