ВИЕТНАМ и НИГЕРИЯ

ВИЕТНАМ и НИГЕРИЯ

21.06.2013 0 By Evangelsko.info

ВИЕТНАМ – Пребит до смърт християнин в затвора

Презвитер Хау Нйак починал в затвора на 17-ти март след като бил сурово бит от надзирателите. Хау и неговият брат били арестувани на 15-ти март, без да се дава основание за това. На 17-ти март братът на Хау чул звуци на жесток побой, идващи от килията на Хау. След като Хау бил изведен от килията, той бил безжизнен, с лилави синини около врата. На 18-ти март полицията обявила, че Хау е умрял, след като е бръкнал с ръката си в ел. контакт. Местната църковна община описва Хау като смел и отдаден човек, който защитавал църквата, за чието основаване помогнал, и отказвал да дава подкупи на длъжностни лица.  Молете се за църквата на Хау да се утешат и да продължат с дръзновеност да проповядват името на Исус Христос.

ИРАН – Арестуван презвитер и нападната църква

Брат Роберт Асериан от църквата в Техеран бил взет на неизвестно място на 21-ви март, след като голям отряд от агенти от ислямска сигурност щурмували църковната сграда и арестували всички присъстващи. Властите затворили църковната сграда.  Молете се за брат Роберт и църквата в Техеран – Бог да ги опази, да ги води. Молете се брат Роберт да бъде освободен.

НИГЕРИЯ – Убит презвитер

На 14-ти май брат Фая Пама от Нигерия е бил убит от хората на „Боко Харам“. Те го проследили до дома му след час по библейско изучаване. Те го извлекли от къщата и го застреляли пред очите на 17-годишната му дъщеря, която ги умолявала да не го убиват. Брат Пама е съпруг и баща на четири деца на възраст 19, 17, 11 и 6 години. Той е служил повече от 26 години в мюсюлманското общество. Терористичната организация „Боко Харам“ са отнели повече от 4000 живота от 2009 г. Молете се за семейството и църквата на брат Фая.