ПАКИСТАН – Християните са изключени от „оправдателните присъди за богохулство“

3

Властите в Пенджаб ускоряват процедурата при случаите за които се вярва, че подсъдимите са били обвинени в богохулство без основателна причина, но са изключили християните от този процес. Департамента на прокуратурата в Пенджаб е включила в късата листа 50 предполагаеми случая на хора, за които се вярва, че са били несправедливо обвинени в богохулство. От източници е известно, че е взето решение да не се ускоряват процесите за оправдаване на на немюсюлмани заради страх от „жестока реакция“ от страна на ислямските екстремисти. Въпреки това, тези, които злоупотребяват със законите за богохулство, са прекомерно настроени срещу християните. Активистите за християнските религиозни права сега призовават властите в Пенджаб да включат християните в процеса, цитиращи неколцина, които са със смъртна присъда за подозиране в богохулство. Те включват фермерката работничка Ася Биби (съобщение от 16.10.14.), уличния метач Сауен Масих (съобщение от 27.03.14.) и двойката женени – Шаркиз Емануел Масих и Шагуфта Каусар (съобщение от 23.07.13.). Висшият съд в Лахор ще прослуша молбата на Шаркиз за пускане под гаранция на 05.03. Той е парализиран и прикован на количка; известно е, че неговото здраве се е влошило рязко в затвора.
* Молете се Божият мир и присъствие да бъдат с християните по затворите в Пакистан, както и с техните семейства. Молете се за справедливост и за тяхното освобождаване.
* Молете се властите на Пенджаб да допуснат християните до процесите за ускоряване на процедурата за освобождение в случаите на богохулство. Молете се този процес да продължи в Пакистан.

НОВИНИ: Продължавайте да се молите за семействата на египетските християни отвлечени и предвижени от Серт в Либия (съобщение от 08.01.15.). В новините от тази седмица се съобщава за обезглавяване на 21 египетски християни от ислямски военни.

3 thoughts on “ПАКИСТАН – Християните са изключени от „оправдателните присъди за богохулство“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.