САЩ се превръща в мисионерско поле

0

Броят на американците, които не изповядват никакви религиозни вярвания, нараства бързо през годините. Ново проучване показва, че тенденцията продължава. Според проучването само 6% от анкетираните  наистина изповядват „библейски мироглед&l…

САЩ се превръща в мисионерско поле

САЩ се превръща в мисионерско поле

САЩ се превръща в мисионерско поле
Броят на американците, които не изповядват никакви религиозни вярвания, нараства бързо през годините. Ново проучване показва, че тенденцията продължава. Според проучването само 6% от анкетираните  наистина изповядват „библейски мироглед“.

 

В сряда Съветът за семейни изследвания обяви ново партньорство с евангелския анкетьор Джордж Барна, който ще служи като старши сътрудник на Центъра за проучване на библейския мироглед.

 

Макар 51% от анкетираните 1000 възрастни американци да казват, че държат на библейския мироглед, новото проучване установи, че само около 6% всъщност възприемат тази система от вярвания. Изследователите стигат до това заключение, след като задават поредица от вторични въпроси на онези, които твърдят, че подкрепят библейския мироглед.

 

Например от 51%, по-малко от половината (47%) вярват, че когато умрат, ще отидат на небето „само защото са признали греховете си и са приели Исус Христос за свой спасител“. Освен това, 49% от християните „приемат прераждането като възможен вариант след смъртта си“, което противоречи на Библията.

 

Новото проучване разчита в голяма степен на информацията, събрана по-рано тази година от Американския център за изследване, който беше създаден от ръководения от Барна център за културни изследвания в Аризонския християнски университет.

 

Библейският мироглед е подкрепян само от 6% от анкетираните американци.

 

Според Барна „познаването на няколко библейски стиха, посещението на църковни служби и молитвата не са достатъчни, за да бъде един човек християнин“.

 

„Нашите проучвания показват, че американците не са нито задълбочени, нито сложни мислители“, аргументира се Барна. „Изглежда, че повечето хора са по-заинтересовани да живеят живот на комфорт и удобство, отколкото на логична последователност и мъдрост. Нашите деца ще продължат да страдат от последствията от неразумните постъпки на своите родители и пастири. Хората, които са готови да се борят за по-разумен начин на мислене и действие, могат да предизвикат промяна в бъдеще, но това ще бъде един бавен напредък."

 

Президентът на FRC Тони Пъркинс заяви тази седмица, че се надява новият Център за библейски мироглед да може да помогне на вярващите „да имат твърда основа, така че да повлияят на обществото, като се вкоренят в Божието Слово“.

 

„Всеки християнин може и трябва да изповядва библейски мироглед“, каза той, „което се постига само когато човек е убеден, че Библията е вярна, авторитетна и след това се учи да я прилага във всяка сфера на живота, което пък му позволява да живее според тези вярвания. "

 

Подобно проучване от 2017 г. установи тогава, че само 10% от американците държат на спазване на „библейския мироглед“. По това време 46% са заявили, че водят християнски начин на живот.

 

Източник: Faith Wire

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.