Псалом 145

0

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 
Тема и структура на псалома
“Вече сме сред хвалебните псалми. Останалата част от нашето пътуване минава през тези Великоле…

Псалом 145

Псалом 145

Аудио прочит от актьора Манол Къков. Текстът е от Библия, нов превод от оригиналните езици (СВТ). Използван с разрешение от ББД. 

Тема и структура на псалома

“Вече сме сред хвалебните псалми. Останалата част от нашето пътуване минава през тези Великолепни планини. Всичко до самия край на книгата е хваление. Навсякъде се чува силен звън на звучни  кимвали. О, нека се изпълнят сърцата ни с радостна благодарност, за да не можем повече да стоим на едно място, а да тичаме, скачаме и да прославяме Бога с висок глас, точно както правят тези песни!

Според Алекзандър този псалом може да бъде разделен на две равни части. Първата говори за блаженството на онези, които се доверяват на Бога, а не на човека (ст. 1-5), а втората представя причината за това, възхищавайки се на Божието съвършенство (ст. 5-10). Бихме могли да използваме подобно разделение, но тъй като не виждам ясна граница между двете части в текста, ще е по-добре да го запазим цял. Този псалом е перла, свещена кадилница със свещен благоуханен тамян.”

(из “Съкровищницата на Давид” от Чарлз Спърджън)

Пълни коментари на Псалмите от Чарлз Спърджън можете да намерите тук – www.facebook.com/PsalmiBiblia/

Ако имате желание да изучавате Библията или да прочетете всички Псалми, но все още не разполагате с книжно копие на Свещеното писание, можете да си закупите от тук https://bit.ly/3rDCOcN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.