Изгради непоколебимо сърце!

0

Понякога се страхуваме, че новините, които ще чуем ще бъдат лоши.  Но Бог ни насърчава да пазим сърцето си  – да уповаваме на Него и да бъдем непоколебимо уверени в Неговата любов. Божията любов не е зависима от нашите постижения в живота,…

Изгради непоколебимо сърце!

Изгради непоколебимо сърце!

Изгради непоколебимо сърце!
Понякога се страхуваме, че новините, които ще чуем ще бъдат лоши.  Но Бог ни насърчава да пазим сърцето си  – да уповаваме на Него и да бъдем непоколебимо уверени в Неговата любов. Божията любов не е зависима от нашите постижения в живота, затова не е нужно да се тревожим или плашим, че може да дойде момент, в който Бог да ни обича по-малко.

 

Може би е време да си поставим за цел да изградим непоколебимо сърце. Бог е като един горд родител, който наблюдава своето малко дете как се учи да върви. Той е нетърпелив да ни гледа да правим крачки в изграждането на доверието си към Него, независимо колко малки са те. Колкото и нестабилно да стъпваме, Той аплодира всяка наша крачка на доверие в Него.

 

Когато се спънем и паднем, Той ни дава време да се мобилизираме и да се изправим. Ако издигнем ръце към Него и потърсим помощта Му, Той не може да устои да не ни помогне.

 

Търсенето на помощ от Господа е израз на доверие в Него. Лесно е да се почувстваме виновни, че сме се провалили, но това няма да ни помогне. Понякога обвиняваме другите или Бог за своите неуспехи. Но, тези наши реакции са безполезни и вредни. Колкото по-скоро се обърнем към Бог, толкова по-добре. Неговата нежна любов може да успокои ранената ни гордост и да ни помогне да се поучим от грешките си.

 

Докато стоим паднали долу и търсим Господа, ние израстваме в смирение. Осъзнаваме, че за да изградим непоколебимо сърце е нужно непрекъснато да търсим Бог. 

Неговата неизчерпаема любов ще ни води и Неговата сила ще ни насочва към Святото Му присъствие.

 

Изгради непоколебимо сърце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.