Процеса на Сеид Абедини

Процеса на Сеид Абедини

## Процеса на Сеид Абедини

*Източник: World Watch Monitor, ACLJ*

Процеса на Сеид Абедини, 32 г., започна в понеделник в техерански съд и е воден от известния в Иран със строгите си присъди съдия Аббас Пир-Аббасси. Абедини е изправен пред присъда от продължителен затвор или евентуално смъртно наказание заради извършването на престъпление целящо подкопаване на иранското правителство, чрез разпространение на християнството.

От Американския център за право и справедливост *(The American Center forLaw and Justice – ACLJ)* посочват, че прокурорите са представили данни, че Абедини е създал „мрежа от християнски домашни църкви” започвайки през 2000 г., годината когато оставя исляма и се обръща към Христос.

В свое изявление *ACLJ* посочват: „Режимът твърди, че пастор Сеид умишлено се е опитвал да повлияе на умовете на иранската младеж, като е обръщал младите хора към християнството и срещу исляма, официалната религия на Иран“.

Във *Facebook страницата *“[*Молете се за Пастор Сеид Абедини*](https://www.facebook.com/PrayForPastorSaeedAbedini?ref=stream)“, съпругата на Абедини, Нагмех, публикува следното съобщение по повод съдебното заседание в понеделник:
> *“Сеид имаше възможност да свидетелствува от Библията на съдията и каза, че не е политическо лице и няма политически намерения, а че е последовател на Неговия Господ Исус Христос.“*

Няма да има повече изслушвания и официални обвинения, и присъдата най-вероятно ще бъде обявена следващата седмица, според адвоката му в Иран.Имаше моменти, когато сякаш съдията бе докосван от свидетелството на Сеид.

Моля, продължете да се молите за съдията и освобождаването на Сеид и завръщането му в нашето семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.