Първо послание на Йоан, глава 2

0

СЛЕПЦИ С ОЧИ… „А който мрази брата си той е в тъмнината и в тъмнината ходи, и не знае къде отива, защото тъмнината е заслепила очите му.“ 1Йоан 2:11 Христос ни учи „Да възлюбим…“, егоизмът ни кара да мразим! Омразата е напълно противоположно чувство на любовта! Омразата е изпитването на отвращение, враждебност, желание за мъст…

Първо послание на Йоан, глава 2

Първо послание на Йоан, глава 2

СЛЕПЦИ С ОЧИ…

А който мрази брата си той е в тъмнината и в тъмнината ходи, и не знае къде отива, защото тъмнината е заслепила очите му.“ 1Йоан 2:11

Христос ни учи „Да възлюбим…“, егоизмът ни кара да мразим!
Омразата е напълно противоположно чувство на любовта!
Омразата е изпитването на отвращение, враждебност, желание за мъст и за зло.

Сатана предлага омразата, като лек за наранената душа и подтиква умът на човека да крои планове, да измисля способи за отмъщение и унищожение.

Омразата е зараза, която се предава чрез общуване! Заразените с вируса на омразата умове, трескаво започват да изнамират планове за възмездие и отмъщение, и много бързо стават дяволски изобретателни, и готови да употребят всякакви средства за да унижат и унищожат тези които мразят. Завладените с омраза са готови на самоунищожение и на всеобщо унищожение! Най-ярки примери за това са терористите и диктаторите, защото пораженията, които нанасят са видими от всички.

Омразата завладява с еднакъв успех както умните, така и глупавите, както силните така и безпомощните, както невярващите така и вярващите.  Омразата може да придобие епидемичен характер, дори може да се прехвърли и настани между вярващите в църквата!

Словото за днес ни предупреждава за омразата проявена  между „братя“.
Омразата в църквата е слепота, която пречи да виждаме опасността от самоунищожение! Помислете само, как бихме могли да обичаме Бог, Който не виждаме, след като мразим тези, които виждаме? Възможно ли е да носим благата вест с омраза в сърцето си? Как може да се покланяме на Бог, Който е любов, а да мразим Неговите поклонници? Как може да обичаме враговете си, а да мразим братята си?  Как може едновременно да бъдем жители на Рая и на ада?  Това не е възможно! Нека да не бъдем слепци с очи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.