Молитвата – тайното оръжие на Украйна

0

Пастор от Украйна споделя, че хората в цялата страна се радват на освобождаването на южния град Херсон от нашествието на руските войски. Въпреки това Вадим Преображенски смята, че местните хора не си правят илюзии, че Русия може да търси отмъщение н…

Молитвата – тайното оръжие на Украйна

Молитвата – тайното оръжие на Украйна

Молитвата – тайното оръжие на Украйна
Пастор от Украйна споделя, че хората в цялата страна се радват на освобождаването на южния град Херсон от нашествието на руските войски. Въпреки това Вадим Преображенски смята, че местните хора не си правят илюзии, че Русия може да търси отмъщение на града отдалеч.

Пасторът, който е директор на служение, наречено Евровизия, работещо в Украйна, споделя това, след като президентът Зеленски направи изненадващо посещение в Херсон дни след изтеглянето на руските войски.

Градът беше превзет от Русия през март, но руските войски вече са се изтеглили от района.
Вадим Преображенски казва: „В момента всички хора в Украйна се радват.

„Това, което можем да видим, е потвърждение, че Бог има свой собствен план за бъдещето на Украйна и този план ще бъде изпълнен и никой враг не може да накара Украйна да се предаде. Така че за всички нас е голяма, голяма привилегия да споделим това време на радост и подкрепа с хората, които остават смели и силни."

Вадим казва, че въпреки че руските войски са напуснали града, те са оставили километри и километри гранати и са унищожили инфраструктурата, включително електричеството и електроцентралите. Много жители са евакуирани, тъй като в района няма прясна вода или интернет връзка.

Той също така се опасява, че руснаците ще отмъстят на Херсон – както направиха на град Харков, който отказа да се предаде на Русия през 2014 г.

„Информацията, която получаваме от нашите военни и разузнаване, е, че руснаците може да се опитат да отмъстят на местните хора, както направиха с Харков. В момента те се опитват да причинят колкото се може повече щети там. Така че това е опасност, но нашите военни правят всичко възможно, за да защитят този град и неговите цивилни."

Вадим призовава християните да продължат да се молят за страната:

„Моля, молете се за единството на всички украинци, а също и на вярващите от всички вероизповедания, защото можем буквално да видим трансформацията на нашата нация в сравнение с 2014 г. Тогава имаше известно ниво на разделение в нацията. Но сега нацията стана абсолютно обединена.

„Всички ние споделяме една визия за нашето бъдеще. Молитвата и единството се превърнаха в нашето тайно, но много ефективно оръжие.“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.