5000 човека не могат да грешат: стих по SMS е нова християнска революция

3
Библейски стих по SMS

Библейски стих по SMS

sms_300_01

Екип Bibliata.com

Дори и да звучи странно, повечето проекти на Bibliata.com са създадени по водителство от Бога и то не само на един човек. Бог подбужда хора, църкви, фирми и организации да направят нещо, с което да допринесат за присъствието на църквата в интернет. И така колко е голям този принос? Има ли реален успех? Какво е влиянието на църквата в интернет?

Според статистиките на НетСтат, само през последните 7 г. (от 12 октомври 2000 г. до днес) над 1,300,000 човека са посетили Bibliata.com. Около 900,000 от тях са от България, а 400,000 живеят в други страни. Само за услугата на SMS Библията са вече са регистрирани 4,000 човека. Всеки ден всеки един от тях получава стих от Библията директно на своя GSM.

Както другите проекти, така и SMS Библията започна по откровение от Святия Дух. Самото изпълнение на проекта започна почти веднага и около две седмици по-късно и през есента на 2002 г. започна изпращането на първите стихове по SMS. До момента 12 човека са работили по проекта стих по SMS от Bibliata.com.

Защо точно в това време?
Отначало искахме SMSите да се получават в 7 ч. сутринта за да може всеки да започне деня си със Словото. Оказа се че много от нашите по-млади потребители не започват деня си толкова рано и за това преместихме услугата няколко часа по по-късно.

Сутринта в 10 ч. обаче се оказа не толкова удобно време. Много от нашите по-млади потребители побързаха да ни информират, че SMSите на Bibliata.com ги събуждат дори в 10 ч., а една потребителка дори ни писа: „Тати е пастор и когато SMSите започнат да пристигат на GSMите на хората, в църква настава суматоха.“

И това е така. Няколко години подред GSM клетките на Карандила просто престават да работят в часовете 9 и 11 ч. сутринта, когато се провежда традиционния годишен младежки лагер. Причината е голямото натоварване от SMS заради многото млади християни събрали се там. Почти всички присъстващи получават стих по SMS от Bibliata.com и локалните GSM клетки не успяват да понесат тежкия трафик.

Защо стиховете се повтарят понякога?
Услугата стих по SMS от Bibliаta.com има 2 лимита, които не завият от нас:
1. Стиховете са ограничени до 160 символа
2. Стиховете са само от Библията

Явно е, че не е в нашата сила да променим ограничението за 160 символа, а още по-явно е, че не можем да прибавим нови стихове под 160 символа към Библията. Ето защо, специално написан за целта скрипт изважда всички стихове в Библията под 160 символа. Избират се подходящите 365 стиха за всеки ден на годината и се въвеждат в база данни, от където чрез крон таблица ежедневно в 9:30 ч. сутринта се стартира скрипт, който изпраща стиха за дадения ден на над 4000 потребителя (за момента). Изпращането отнема около час и половина.

Нали уж безплатно, а с пари?
Истината е, че Bibliata.com започна да предлага тази услуга много преди големите фирми да започнат да рекламират чрез SMS. Още по времето когато MTel не изпращаше реклами по SMS и много преди големите български форми да се сетят да рекламират по SMS. Дори преди GloBul да предлага email2sms и преди да има Вивател.

Услугата предлагана от Bibliata.com е безплатна. Стихът по SMS от Bibliаta.com се изпраща безплатно на нашите абонати посредством опцията sms2email. Ако има някакви такси те са от вашия GSM оператор.

Как да получавам SMS
Регистрацията се прави за по-малко от минута в две лесни стъпки

1. Активизиране на услугата email2sms от съответния оператор
2.аписване за стих от Библията по SMS на адрес http://sms.bibliata.com/

Личните данни на посетителят регистриран за стих по SMS никога не се предоставят на трети лица, абонатите получават безплатно новини и информация по електронната си поща. Отписването става отново на адрес: http://sms.bibliata.com/

Мога ли да получавам стих по SMS извън България?
Разбира се. Повечето GSM оператори извън България предоставят на потребителите си мобилна пощенска кутия, за да се използва с GSM апарата. За да получавате стих по SMS в чужбина, просто въведете своя мобилен емейл адрес и започнете да получавате стих по SMS от Bibliata.com. Не пропускайте да съобразите колко ще ви струва всеки SMS по тарифата на мобилния пакет, който използвате и колко е часът при вас когато в България в 9:30 ч. сутринта.

Свидетелства:
В момента повече от 4000 човека получават стих по SMS от Bibliata.com всеки ден. Това не е грешка. Стих по SMS е нова християнска революция. Ето какво казват тези, които го получават всеки ден:

Д. Иванова: Зарежда ме с вяра и оптимизъм.

Деница: Насърчава хората и им помага да вярват по силно.

Иво: Мисля, че това е много добър начин да показва на хората, че Словото може да бъде с теб навсякъде.

Рени: Като студена вода в горещ ден.

Поля: Мносо съм насърчена от Словото. То е храна за мен!

К. Костадинова: Много насърчително и вразумяващо.

Елеонора: Според мен, тези стихове насърчават и подбуждат всички, особено младежите, да се стремим към едно по-добро бъдеще.

Пламен: Ако може по няколко пъти на ден, ще е добре.

Десислава: Много добра опция харесва ми.

Пепи: Това е супер насърчително. Аз имам нужда от това насърчение всеки ден.

Радосвета: Мисля, че да получаваш SMS от Библията всеи ден е наистина прекрасно.

Стоян: Полезна и приятна е тази възможност – да получаваш стихове от божието Слово по GSM-а си.

Ваня: Двама мои приятели ги получават всеки ден и ги радват. Дават им повод да мислят върху стиха през деня.

П.Д.: Много ценна подкрепа от Словото на нашия Господ в ежедневните проблеми и битки.

Орлин: Превъзходно!!! Благодаря ви сърдечно безкрайно за труда и безкористността! Амин.

Ваня: Благодаря за насърченията, които всеки ден получаваме.

Цветомир: Бог да ви благослови за идеите и работата ви. Вярвам, че Бог оценява онова което правите за Неговото Царство.

К. Петрова: Много добра и полезна идея!

Дани: Страхотно е, че има такава услуга. Така, всеки ден човек може да отдлеи поне една минута за Бога.

Д. Иванова: Благодаря на Бог, че ни е дал тази привилегия да имаме тази услуга и да сме насърчени всеки ден!

Мирослава: Винаги се насърчавам чрез Библейските стихове по SMS.

Ивелина: Това супер много насърчаващо всеки ден да получаваш стих от Библията. Получавала съм невероятни стихове в моменти когато съм имала нуда да ги прочета. Бог да ви благославя.

Димчо: Просто ви благодаря. В миналите години SMSите са ме повдигали от тежки положения. Вярвам, че имате награда за всичко това, но аз просто ви благодаря.

3 thoughts on “5000 човека не могат да грешат: стих по SMS е нова християнска революция

  1. От скоро, чета постове, на лидерско инфо и много ми харесват. Дори и стари постове който се подновяват, като напомняме за минали постове. Това много ми служи, на мен и чрез мен на други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.