ПАКИСТАН – Въоръжена тълпа нападна християнско училище

7

Огромна тълпа нахлу в християнско училище в северозападен Пакистан, настоявайки за неговото незабавно затваряне.

Миналата седмица около 300 младежи, за които се знае, че са от местни училища и колежи, влязоха в мъжката гимназия Панел в Бану, област Кибер Пактунква, след като разбиха вратите. Фредрик Фархан Дас, който е директор на ръководеното от църквата училище, разказва, че тълпата е претърсила сградата, повредила е имущество, чупила е прозорци и е крещяла антихристиянски лозунги. При настъпилото паническо бягство четирима ученици са били леко ранени.

Полицаите, назначени да защитават училището, не са направили нищо, за да попречат на нападателите. Господин Дас заявява, че се е очаквало да бъдат взети по-строги мерки за сигурност заради масовото клане във Военното училище в Пешавар през декември, при което беше отнет живота на 145 души.

  • Молете се Бог да успокои и утеши учениците и персонала в гимназията Панел.
  • Молете се местната и държавната власт да вземат на сериозно заплахата, която представляват екстремистите за християните в Пакистан.

НОВИНИ:

Благодарим ви за молитвите за нашия брат Вахид Хакани от Иран, който миналия понеделник беше освободен от затвора Адел-Абад в град Шираз. Миналата година той обяви гладна стачка поне два пъти в знак на протест срещу отхвърлянето на молбата му за освобождаване под гаранция (съобщение от 15.05.14). Междувременно условното освобождаване на още един християнин от Шираз, известен под името Хомаюн, беше отменено и той бе върнат в ареста. Хомаюн и Вахид бяха сред осемте вярващи, арестувани през февруари 2012 г. (съобщение от 15.10.12); всички с изключение на Вахид бяха освободени под гаранция до края на 2014. Хомаюн бе върнат в затвора, за да завърши присъдата си от три години и осем месеца, с допълнителна условна присъда от осем месеца.

Благодарете на Бог за освобождението на Вахид; молете се Хомаюн отново да бъде освободен под гаранция.

Адвокатът на християнина Бишой Армия Булос от Египет най-сетне получи разрешение да се срещне с клиента си. След като цял месец не им беше разрешено да се виждат, миналия понеделник адвокатът Карам Гобриал посети Бишой в затвора Тора в гр. Кайро. Карам казва, че Бишой планира да обжалва последната си присъда от декември.

Молете се за неговото освобождение.

7 thoughts on “ПАКИСТАН – Въоръжена тълпа нападна християнско училище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.