Още един християнин става жертва на пакистанския закон за богохулство

0

Зафар Бати е изправен пред опасността да прекара остатъка от дните си зад решетките, след като съдия в Пакистан го осъди на доживотен затвор за “богохулство”.

Съдия в Рауалпинди счел Зафар за виновен за изпращането на богохулни текстови съобщения от мобилния му телефон, въпреки сериозната липса на доказателства срещу него. Молим ви, молете се Бог да възстанови надеждата на Зафар и да го освободи. Подкрепящите религиозните права смятат, че съдията е действал под натиск от религиозни екстремисти. Адвокатите на Зафар възнамеряват да обжалват, но обжалването може да отнеме години, за да дойде в съда. Ася Биби, която беше осъдена на смърт за “богохулство” през 2010 г., все още чака Върховният съд да я разпита. Междувременно, на Набийл Масих, 16-годишният, обвинен в богохулство в Пенджаб, току-що бе отказана гаранция за втори път. Той е бил в затвора от септември, след като е бил обвинен в “харесване” на предполагаемо богохулна публикация във Фейсбук. Приятелите на Набел твърдят, че е бил обвинен несправедливо.

* Молете се, Зафар, Азия и Набеил да познаят Божия мир и присъствие. Молете се за незабавното им освобождаване.
* Продължете да се молите за премахването на пакистанските закони за богохулство, които често се използват за преследване на религиозни малцинства като християни.
* Молете се съдиите от Пакистан да имат смелост и смело да се изправят пред екстремистите и да подкрепят справедливостта, особено в случаите на “богохулство”.

НОВИ СВЕДЕНИЯ: Имаме удоволствието да съобщим, че китайският ни брат Ли Хепинг току-що беше освободен от затвора – след почти две години мъчения и насилие. Изтъкнатият адвокат на човешките права беше арестуван през юли 2015 г. по време на репресиите срещу „дисиденти“, включително много активисти и адвокати. Той беше върнат у дома в семейството си в Пекин във вторник. Съпругата му Уанг Чиолинг казва, че е слаб и изнемощял, а косата му е сива, но е с борър дух. Той също така се е събрал отново заедно с брат си и адвоката си, Ли Чунфу, който излезе от една година в затвора със сериозни проблеми, свързани с психичното здраве. Молете се за Ли Хепинг и семейството му, тъй като те остават под интензивно наблюдение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.