Мюсюлмански обръщенец е починал в затвор в Еритрея

След прекарани две трудни години в затвор във военната база Адерсет в Еритрея неотдавна е починал Адрис Али Мохамед. 31-годишният мъж е бил затворен в малък подземен затвор наподобяващ клетка, където му е била отказана помощ за лечение на малария. Въпреки фаталния край, Христовата победа над смъртта е освободила Адрис от неговото страдание и сега той се радва на славното обещание за вечен живот.

През 2010 г., Адрис е арестуван в град Тесенай, след като полицията в Еритрея научава за неговото обръщане към християнството. Източници съобщават, че той смело е издържал ужасяващо преследване и е държал твърдо на вярата си. Смята се, че към този момент има около 100 други вярващи затворени в Адерсет.

Молим ви да издигнете в молитва членовете на семейството и приятелите, които в този момент скърбят за Адрис. Нека примера на неговата непоколебима вяра бъде източник на насърчение за тях. Да се молим непреклонната любов на Адрис към Исус Христос да остави траен отпечатък в тези, които така жестоко са го малтретирали и да омекоти сърцата им. Да се молим също за освобождаването на останалите вярващи, както и благата вест да бъде смело прогласена в Еритрея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.