ПАКИСТАН – Дете е обвинено в богохулство

0

8-годишно момче от Пунджаб беше обвинено в богохулство, след като се появиха слухове, че в селото му е изгорено копие на Корана.

Молете се Бог да закриля и утешава това дете и неговото семейство. Един християнски депутат се намеси и осигури освобождаването на детето от ареста. Освен това полицията е разпитала един християнин относно случая. Според сътрудниците на Release обвиненията може да са свързани с местен спор за имот. Те казват, че християните в района са уплашени, а някои от тях дори са напуснали домовете си, защото се боят, че срещу тяхната общност ще има враждебна реакция.

  • Молете се това дете и неговото семейство да преживеят Божия мир и напълно да уповават на Него. Молете се те да познаят Бог като своя „крепост в ден на бедствие“ (Наум 1:7).
  • Благодарете на Бог за подкрепата, която депутатът и сътрудниците на Release имаха възможност да окажат на семейството; молете се Бог да закриля и тях. Освен това се молете местната полиция да отстоява справедливостта и да търси истината по този случай.
  • Молете Бог да дава мъдрост и смелост на премиера на Пакистан Науаз Шариф и неговото правителство, когато се изправят пред растящата верска нетърпимост и екстремизъм.
  • Продължавайте да се молите за отмяната на пакистанските закони за богохулството, които толкова често са ползвани за преследване на малцинства и разрешаване на лични спорове. Все още можете да подпишете петицията на Release,призоваваща пакистанското правителство да премахне тези закони.

Новини:

  1. Молете се за християните в Шри Ланка, където властите закриват църкви, а екстремистки будистки групи нападат и затварят църкви, понякога дори с помощта на полицията. Властите са изготвили наредба, известна под името Циркуляр 2008, според която всички нови църкви трябва да бъдат държавно регистрирани, за да бъдат законно признати. Само че когато някоя църква опита да се регистрира в Министерството на вероизповеданията, от там им отговарят, че не съществува процес на регистрация на християнските църкви. За повече информация за християните в Шри Ланка можете да гледате това видео.
  2. Молете Бог да укрепява вярата на нашите братя и сестри в Шри Ланка въпреки всички гонения и нападения. Молете се Циркуляр 2008 да бъде отменен и да не се създават нови пречки за църквите в страната.
  3. Неделя, 20 ноември, е Международен ден на молитва за гонената църква. Нека в този ден заедно с много други църкви по целия свят издигнем в молитва християните, търпящи гонения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.