Терористи отвлякоха християни във Филипините

1

Хиляди души избягаха от град Марауи в южните Филипини, след като военни отвлякоха 14 християни и изгориха до основи църковната им сграда.

Екстремистки групировки, които са дали обет за вярност към Ислямска държава, излязоха на бунт в града, намиращ се на остров Манданао, във вторник. Молете се за безопасното завръщане на презвитера на църквата, Тересито „Чито“ Суганоб, и за останалите 13 отвлечени християни. Въоръжени мъже нахлуха в катедрала във вторник и похитиха 14-те християни. Те подпалиха катедралата, също така изгориха три сгради на църквата, собственост на колежа Дансалан. Филипинската армия се сражаваше в престрелки с военни, които правителството преди е идентифицирало като членове от групировките Абу Саяф и Мауте: двама военни и един началник на полицията бяха убити. Президентът Родриго Дутерне е обявил военно положение в остров Манданао, на който мюсюманите са значителна част от населението.

* Молете се за нашето християнско семейство във Филипините, особено за южната част на страната, където някои ислямски терористични групи са доста активни.
* Молете се особено за мъдрост за църковните водачи на църквите в южната част на Филипините, откъдето няколко презвитери са задържани като заложници.
* Молете се Бог да осуети плана на насилниците, предимно на групата Мауте, която е счетена за най-новата, но и най-рискова за страната.

1 thought on “Терористи отвлякоха християни във Филипините

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.