Терористи отвлякоха християни във Филипините

Хиляди души избягаха от град Марауи в южните Филипини, след като военни отвлякоха 14 християни и изгориха до основи църковната им сграда.

Екстремистки групировки, които са дали обет за вярност към Ислямска държава, излязоха на бунт в града, намиращ се на остров Манданао, във вторник. Молете се за безопасното завръщане на презвитера на църквата, Тересито „Чито“ Суганоб, и за останалите 13 отвлечени християни. Въоръжени мъже нахлуха в катедрала във вторник и похитиха 14-те християни. Те подпалиха катедралата, също така изгориха три сгради на църквата, собственост на колежа Дансалан. Филипинската армия се сражаваше в престрелки с военни, които правителството преди е идентифицирало като членове от групировките Абу Саяф и Мауте: двама военни и един началник на полицията бяха убити. Президентът Родриго Дутерне е обявил военно положение в остров Манданао, на който мюсюманите са значителна част от населението.

* Молете се за нашето християнско семейство във Филипините, особено за южната част на страната, където някои ислямски терористични групи са доста активни.
* Молете се особено за мъдрост за църковните водачи на църквите в южната част на Филипините, откъдето няколко презвитери са задържани като заложници.
* Молете се Бог да осуети плана на насилниците, предимно на групата Мауте, която е счетена за най-новата, но и най-рискова за страната.

1 thought on “Терористи отвлякоха християни във Филипините

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.