Да празнуваш на 110

0

Вайола Браун е сред малцината така наречени супер столетници, защото преди седмица навърши 110 години. Според Gerentology Research Group в света има само 17 души над 110 години и всички те са жени.

 

Вайола е преживяла не малко световни…

Да празнуваш на 110

Да празнуваш на 110

Да празнуваш на 110
Вайола Браун е сред малцината така наречени супер столетници, защото преди седмица навърши 110 години. Според Gerentology Research Group в света има само 17 души над 110 години и всички те са жени.

 

Вайола е преживяла не малко световни трагедии и катаклизми – потъването на „Титаник“, Двете световни войни и десетилетия на сегрегация в американския юг.

 

Вайола е родена в семейство на чернокожи. Тя е най-малката от 13 деца и от шестгодишна възраст работи като слугиня във ферма. Живяла е в бедност и е била подложена на унижения и дискриминация заради цвета на кожата си.

 

Докато навършва 101 години не е ползвала лекарства. Преживява след рак на яйчниците. Не споделя с никого, че е болна, защото по същото време големият ѝ син също е болен от рак и той е приоритет за нея. За съжаление, синът ѝ не оцелява, а умира. Вайола го надживява. Надживява и двама съпрузи – единият е бил баптистки пастир, а другият – дякон.

 

Когато я питат каква е причината за нейното дълголетие, Вайола казва, че това е нейната вяра в Христос и умението да предава на Него всяка грижа, проблем, безпокойство и тревога.

 

Нейната диета са часове на ден, прекарани с Библията и молитва, и храна, отгледана в собствената ѝ градина – основно зелен боб, картофи, домати и други зеленчуци.

 

Докато навърши 100 години сама обработва градината си и се грижи за всичко в домакинството. Моли се с часове за нуждите на другите. Виждала е безброй отговори на своите молитви.

 

Когато една от внучките ѝ започва да се занимава с продажба на наркотици и попада в затвора, Вайола получава откровение, че Господ ще даде избавление и промяна в ситуацията, макар да изглежда безнадеждна. Макар че получава присъда от 30 години, внучката е освободена след 11 години и предава живота си на Христос.

 

В много от случаите, в които се моли за изцеление на приятели, съседи и хора от църквата, Вайола получава отговори от Бога, за които Го прославя.

 

Нейният съвет към младите хора днес е да поставят Христос на първо място в живота си и да разчитат на Него в своето ежедневие, като не задържат в себе си лоши мисли и безпокойство, защото те разяждат душата и предизвикват болести.

 

Вайола и до днес живее в собствения си дом и обича да насърчава своето семейство, което включва 8 внуци, 8 правнуци и 3 пра-правнуци. 

 

 

Източник: Christian Headlines

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.