Убиването на християни в Нигерия

0
Убиването на християни в Нигерия

Убиването на християни в Нигерия

Убиването на християни в Нигерия премина в друга фаза

Шестима християни са убити в първата терористична атака от този вид в североизточния нигерийски
щат Тараба. След експлозия шестима вярващи бяха убити, а повече от дузина други бяха ранени в магазин на християни. На 19-ти април „Ислямска държава на Западна Африка“ [прекръстената групировка „Боко Харам“], признавайки за детонирането на експлозива на „събиране на друговерците християни“. Седмица по-късно фуланските бойци атакуваха четири християнски села в северния щат Кадуна, убивайки 18 християни и изгаряйки 92 къщи. В Кадуна се виждат зверски преследвания срещу християни в последните седмици.

Подкрепа на вярващите в Египет

Около 240 църкви и места за поклонение в Египет получиха легален статус миналия месец. Това решение на правителствения комитет прави 2401 броя на получилите легален статус от началото на мандата през 2017 г. Няколко дни по-късно девет коптски вярващи бяха освободени от затвора, след като бяха арестувани през януари.

* Молете се за мнозината християни, ранени или загубили близка в щатите Кадуна, Тараба и в целия северен район, след като нигерийското правителство продължава да се проваля в това да пази своя собствен народ. Молете се вярващите да останат силни в Господа, отговаряйки с любов към гонителите и проливането на кръв да спре.
* Благодарете на Бог за това, че има повече свобода за християните в Египет – на църкви им се дава легален статус, а вярващи са освободени от затвора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.